Sjednica

Proračun Širokog Brijega: 1,8 milijuna KM više u 2022.

Jedan od najvrjednijih projekata svakako je pročistač koji bi treba biti u funkciji tijekom 2022. godine, istaknuto je na sjednici.
Gospodarstvo / Novac | 22. 12. 2021. u 13:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradski vijećnici Širokog Brijega usvojili su gradski proračun za 2022. godinu u iznosu 15.837.700 KM, što je za oko 1,8 milijuna više u odnosu na 2021. godinu.

Gradskim proračunom je za kapitalne transfere planirano 5,14 milijuna maraka, a taj iznos bit će usmjeren za izgradnju pročistača, zatim za izgradnju vodovodne mreže u Ljubotićima, Knešpolju i Dobrkovićima, rekonstrukciju osnovnih škola, izgradnju kružnog toka na Lisima, rasvjetu i rekonstrukciju lokalnih cesta, priopćeno je iz Grada Širokog Brijega.

Gradsko vijeće je usvojilo i Odluku o utvrđivanju platnih razreda i koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika jedinstvenog gradskog tijela uprave Grada Širokog Brijega, kao i platne razrede i koeficijente za plaće izabranih dužnosnika, nositelja izvršnih funkcija, savjetnika i pravobranitelja.

Razlog za donošenje tih odluka bila je preporuka Ureda za reviziju čime se platni razredi i koeficijenti usklađuju sa Zakonom o plaćam i naknadama u organima vlasti Federacije BiH.

Vijećnicima je pružena informacija o provedbi projekata i mjera iz Strategije razvitka Širokog Brijega za razdoblje 2017. – 2026. godine. Operativni plan sadržavao je 50 projekata okvirne vrijednosti od 22,86 milijuna KM. Do kraja godine realizirano je 19,53 milijuna KM, s tim da su tu uračunati i projekti čija je realizaciju u tijeku.

Jedan od najvrjednijih projekata svakako je pročistač koji bi treba biti u funkciji tijekom 2022. godine, istaknuto je na sjednici.

Vijećnicima je prezentiran i projekt izgradnje reciklažnog dvorišta i pretovarne stanice, uređenja parka "Otok sreće“, uređenje parka u središtu grada, uređenje dvorišta ispred Gimnazije Fra Dominika Mandića, kao i rekonstrukcija igrališta i dvorišta u više mjesnih zajednica.

Kopirati
Drag cursor here to close