Općina Posušje

Posušje: Zbog ambicioznih projekata proračun od 8,5 milijuna KM

Proračun Općine Posušje za 2018. iznosi 8.508.000 KM.
Gospodarstvo / Novac | 22. 12. 2017. u 08:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Općina Posušje

U četvrtak je održana 13. sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Za istaknuti je izglasavanje općinskog Proračuna za 2018. koji iznosi 8.508.000,00 KM, prvotno zbog ambicioznih projekata koji se planiraju realizirati u sljedećoj godini.

Prethodno, vijećnici su usvojili Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Proračuna općine Posušje za 2017. godinu, a razmatrali su i rad mjesnih zajednica u protekloj godini.

Usvojen je i prijedlog Odluke o ažuriranom planu kapitalnih investicija za 2018. godinu, navedeno je iz Općine Posušje.

S obzirom na istek mandata, usvojen je prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na razrješenje ravnatelja Javne ustanove za komunalne djelatnosti ''Urbikom'' Posušje. Prethodno je provedena i popisana procedura za imenovanje ravnatelja za period od  sljedeće 4 godine. Tako su vijećnici dali suglasnost za imenovanje Pave Lončara za ravnatelja ove javne ustanove.

Dodajmo još kako je prijedlog Odluke o stavljanju izvan snage Odluke o visini financijske potpore za djecu bez oba roditelja, djecu čija su oba roditelja 100% invalidi i djecu samohranih roditelja koji su 100 % invalidi povučen s Dnevnog reda 13. sjednice.

Na kraju prenosimo čestitku predsjednika Općinskog vijeća Ivana Lončara  Općinskog načelnika Branka Bage koju su na kraju sjednice uputili žiteljima općine Posušje povodom nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Kopirati
Drag cursor here to close