Herceg

Pomoć u HNŽ-u: Nije 850 KM, nego 425 KM

Herceg je, priopćeno je iz Vlade, primio na radni sastanak predstavnike gospodarstvenika.
Gospodarstvo / Novac | 20. 05. 2020. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kroz Prijedlog zakona koji smo utvrdili, usuglasili smo niz konkretnih i kvalitetnih rješenja. Predvidjeli smo da iznosom od po 425, 00 KM subvencioniramo više od deset tisuća plaća'', rekao je Nevenko Herceg na sastanku s gospodarstvenicima.

Herceg je, priopćeno je iz Vlade, primio na radni sastanak predstavnike Gospodarske i Obrtničke komore HNŽ-a, Udruge Hrvata Prsten, Asocijacije poduzetnika Hercegovine, Udruge poduzetnika Hercegovine, Turističkoga klastera Hercegovina, Drvnoga klastera Hercegovina, Klastera metala i plastike te Turističkih agencija Fortuna Tours i G-tour.

Na sastanku su sudjelovali i županijski ministri Željko Laketić, Donko Jović, Stjepan Krasić i predstavnik ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša Nazif Nezirić.

''Posebna vrijednost ovog zakona je u činjenici da se kroz njega, krajnje solidarno, odnosimo prema našim jedinicama lokalne samouprave'', rekao je Herceg.

U službenom priopćenju Vlade Hercegovačko-neretvanske županije prvotno je stajalo kako će poticaj iznositi 850,00 KM, ali je nakon što je objavljen u medijima, iznos na stranicama Vlade prepravljen


Dodao je kako je Zakonom otvoren prostor i za druge subvencije u gospodarstvu, uz jasno utvrđene uvjete.

Također je istaknuo kako je Zakonom predviđeno otvaranje kreditne linije s Razvojnom bankom ili s nekom od poslovnih banaka putem kojih bi Vlada subvencionirala kamate gospodarstvenicima.

'''Sudionike sastanka predsjednik Herceg je upoznao s činjenicom da je Vlada usvojila Izmjene i dopune Proračuna za 2020. godinu i uputila u žurnu skupštinsku proceduru, naglasivši kako je i kroz taj dokument osiguran dio sredstava za potporu gospodarstvu'', navela je Vlada HNŽ-a.

Podsjećamo, na prijedlog zakona reagirali su poduzetnici koji ga smatraju bajkom.

Najbolji korona-zakon: Dužnosnicima umanjene plaće samo za 2 mjeseca!

U korona-zakonu koji je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pripreman dva mjeseca, a koji će kako je rekao premijer Nevenko Herceg biti jedan od najboljih zakona u BiH, predviđene su uštede na plaćama političkih dužnosnika, članova raznih nadzornih odbora i drugih tijela.

Kopirati
Drag cursor here to close