I to je BiH

Poduzeće iz BiH prodaje zemljište pod minama

Dio zemljišta je je trenutno nepristupačan zbog sumnje na eventualno postojanje neeksplodiranih ubojitih sredstava
Gospodarstvo / Novac | 06. 08. 2020. u 09:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stečajni upravnik u poduzeću “GIK Brod” iz Bosanskog Broda raspisao je licitaciju za prodaju preko 100.000 kvadrata zemljišta na lokalitetu “Barica” u ovoj lokalnoj zajednici. Početna cijena po kvadratnom metru je povoljnih 0,42 KM s tim što zainteresirani kupci trebaju znati kako su susjedne parcele minirane, te postoji velika mogućnost i da je dio zemljišta koji se prodaje pod minama.

“Predmet nadmetanja je neplodno zemljište ukupne površine 105.446 kvadratnih metara. Dio zemljišta je je trenutno nepristupačan zbog sumnje na eventualno postojanje neeksplodiranih ubojitih sredstava”, navodi se u javnom pozivu, piše Capital.

Ponude se mogu podnositi do 1. rujna, a kako se navodi u oglasu, razgledanje imovine se može izvršiti svaki radni dan. Stečajni upravnik Snežana Popović, pojašnjava kako su je predstavnici Civilne zaštite iz Broda obavjestili o opasnostima koje vrebaju na lokalitetu na kojem je i zemljište koje se prodaje, zbog čega je odlučila o tome obavijesti i potencijalne kupce.

“U Civilnoj zaštiti su sigurni da na susjednim parcelama postoje ubojita sredstva koja nisu uklonjena, a kako su rekli postoji sumnja da je isti slučaj i na našoj. Radi sigurnosti sam to navela u oglasu, a prema nekim tvrdnjama prije desetak godina se tu desio nesretan slučaj kada je jedan radnik iz elektro distribucije stradao”, kazala je Popović.

Prema njenim riječima, ona je od Civilne zaštite dobila skice na kojima su ucrtane sumnjive površine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close