Vatikan

Papa ima svoga Robina Hooda

Zgrada se nalazi na Eskvilinu, u širem središtu grada. Struja joj je isključena 6. svibnja čime je 400 njezinih 'stanara' ostalo u mraku.
Gospodarstvo / Novac | 13. 05. 2019. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski mediji u ponedjeljak slave papinog milostinjara kardinala Konrada Krajewskog i nazivaju ga Robinom Hoodom jer je prekršio zakon kako bi vratio struju u zgradu naseljenu skvoterima u Rimu.

Zgrada se nalazi na Eskvilinu, u širem središtu grada. Struja joj je isključena 6. svibnja čime je 400 njezinih 'stanara' ostalo u mraku.

Krajewski, papinski elemozinar, u subotu ih je otišao posjetiti. Spustio se u 'šaht' u kojem se nalaze električna brojila i - 'bi svjetlo'.

"Situacija je bila očajna. Preuzimam punu odgovornost. Neka mi pošalju kaznu ako žele, platit ću je", kazao je Krajewski u razgovoru za Corriere della Sera.

U napuštenoj zgradi živi oko 400 ljudi, među kojima je stotinjak djece, prenosi Hina.

Njegov je potez kritizirao talijanski vicepremijer i ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini. Kardinala je pozvao da plati i 300.000 eura neplaćenih računa.

"Ja se ne bavim politikom nego humanitarnim radom i brinem se za te ljude, obitelji i djecu", kazao je Krajewski.

Nakon što je kardinal uključio struju, u subotu navečer pred zgradu su stigli radnici rimske elektrodistribucije kako bi je opet isključili. U tome su ih spriječili skvoteri formiravši ljudski lanac.

Kopirati
Drag cursor here to close