15. sjednica

Komisija za financije i proračun - o sudskim plaćama, pravnoj zaštiti u javnim nabavkama...

Održana 15. sjednica komisija za financije i proračun Zastupničkog doma
Gospodarstvo / Novac | 22. 07. 2020. u 14:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 15. sjednici Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, u drugoj komisijskoj fazi, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: ''Pravna zaštita u postupcima javnih nabavki pred Uredom za razmatranje žalbi BiH'', čiji je podnositelj Ured za reviziju institucija BiH. Uz ovaj Izvještaj, Komisija je usvojila i Zastupničkom domu predložila usvajanje zaključka koji glasi: ''Zastupnički dom PSBiH traži od Ureda za razmatranje žalbi BiH da u roku od šest mjeseci izvijesti Zastupnički dom o planiranim i poduzetim aktivnostima na realizaciji preporuka iz Izvještaja o izvršenoj reviziji učinka o temi: 'Pravna zaštita u postupcima javnih nabavki pred Uredom za razmatranje žalbi BiH', te da o poduzetim aktivnostima upozna Ured za reviziju institucija BiH.''

Komisija je usvojila i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: ''Sigurnost proizvoda i integracije u tržište Europske unije'', koji je načinio Ured za reviziju institucija BiH. Uz ovaj Izvještaj, Komisija je usvojila i Zastupničkom domu predložila usvajanje zaključka koji glasi: ''Zastupnički dom PSBiH traži od Vijeća ministara BiH da u roku od tri mjeseca izvijesti Zastupnički dom o planiranim i poduzetim aktivnostima na realizaciji preporuke iz Izvještaja o izvršenoj reviziji učinka o temi: 'Sigurnost proizvoda i integracije u tržište Europske unije', te da o poduzetim aktivnostima upozna Ured za reviziju institucija BiH.''

Usvojen je i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: ''Praćenje realizacije preporuka revizije učinka'', koji je načinio Ured za reviziju institucija BiH. Uz ovaj izvještaj, Komisija je usvojila i Zastupničkom domu predložila usvajanje zaključka kojim Zastupnički dom od Vijeća ministara BiH traži da u roku od 30 dana izvijesti Zastušpičnii dom o tome u kojoj je fazi izrada izmjena Zakona o deminiranju u BiH.

Komisija je usvojila Konsolidirani izvještaj o sustavu financijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2019. godinu, čiji je podnosilac Ministarstvo financija i trezora BiH.

Usvojen je i Godišnji konsolidirani izvještaj interne revizije za 2019. godinu, čiji je podnositelj Ministarstvo financija i trezora BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close