Sporazum o suradnji

Nastavak podrške EBRD poslovanju Addiko banke u BiH

Addiko Bank ad Banja Luka i EBRD su početkom veljače potpisali ugovor o kreditiranju, sa ciljem stimulacije rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća na lokalnom tržištu
Gospodarstvo / Novac | 06. 06. 2018. u 15:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska banka za obnovu i razvoj i Addiko Bank ad Banja Luka potpisali su Sporazum o suradnji čime je uspostavljen fond za izdavanje garancija u iznosu od 5 milijuna EUR. Ovim sporazumom je dana dodatna podrška u poslovanju banke u segmentu bankarskih garancija i dokumentarnih akreditiva.

Ian Brown, šef EBRD ureda za Bosnu i Hercegovinu je rekao: "Zadovoljstvo nam je osnažiti našu suradnju sa Addiko Bank Banja Luka, zahvaljujući čemu ćemo zajednički moći podržati razvoj dokumentarnog poslovanja u Bosni i Hercegovini  i dati doprinos ekspanziji razmjene robe i prekograničnih ekonomskih integracija u regiji, što je jedan od strateških prioriteta EBRD-a u regiji Zapadnog Balkana".

"Ovaj aranžman sa EBRD će dodatno unaprijediti našu ponudu u segmentu dokumentarnog poslovanja, te omogućiti našim klijentima kvalitetniju suradnju sa njihovim poslovnim partnerima. Zahvaljujući ovom aranžmanu, mreža zemalja i banaka sa kojima možemo podržati suradnju značajno je proširena, jer je preko 800 potvrđenih banaka u svijetu koje su korisnici ovih usluga EBRD-a", istaknuo je Boštjan Pečenko, član Uprave Addiko Bank ad Banja Luka. "Mala i srednja poduzeća veoma su bitan segment našeg poslovanja sa pravnim licima, te smo potpisivanjem ovog ugovora, napravili još jedan značajan korak na unapređenju naše ponude", dodao je Pečenko.

Podsjećamo, Addiko Bank ad Banja Luka i EBRD su početkom veljače potpisali ugovor o kreditiranju, sa ciljem stimulacije rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća na lokalnom tržištu. Također, Addiko Holding Beč, je nedavno, u ime Addiko grupacije potpisao sa EBRD-om sporazum o saradnji kojim su poslovi dokumentarnog poslovanja u potpunosti podržani od strane EBRD-a

Kopirati
Drag cursor here to close