Reagiranje

Naša stranka: Gospodarstvenici iz BiH ostaju bez 125 milijuna eura iz EU

''Reformske promjene koje se također traže sporazumom zbog nedostatka političke volje nisu moguće, ali ni to nije spriječilo ministra Bevandu da potpiše sporazum'', naveli su iz Naše stranke.
Gospodarstvo / Novac | 12. 01. 2022. u 17:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska unija će odgoditi isplatu druge tranše financijske pomoći za Bosnu i Hercegovinu od 125 milijuna eura jer domaće vlasti nisu ispunile obveze koje su prihvatile kada je potpisan ugovor o isplati pomoći zbog pandemije koronavirusa u visini od 250 milijuna eura.

Tim povodom reagirali su iz Naše stranke.

Oni kažu kako se u ''cijeloj Bosni i Hercegovini građanke i građani pate zbog matematičke, loše i koruptivne koalicije nacionalnih stranaka koji ne vide dalje od svojih interesa.''

''Bilo je iluzorno očekivati da će ovakva vlast moći ispuniti uvjete sporazuma koji je potpisao ministar financija, Vjekoslav Bevanda. Iako je ova financijska pomoć građankama, građanima, ali i gospodarstvu neophodna, vlast kojoj je transparentnost nepoznanica nije objavila iznose pomoći koje je dodijelila. Reformske promjene koje se također traže sporazumom zbog nedostatka političke volje nisu moguće, ali ni to nije spriječilo ministra Bevandu da potpiše sporazum'', naveli su iz Naše stranke.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close