Uredba

Nakon FBiH i Vlada RS ograničava marže, 500 jeftinijih proizvoda

Navedena Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske", a važit će do 30. lipnja 2024. godine.
Gospodarstvo / Novac | 05. 04. 2024. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske usvojila je jučer, na 64. sjednici, u Banja Luci, Uredbu o određivanju marže u prometu proizvoda, kojom su dodatno snižene marže na osnovne životne namirnice, te proširen obuhvat proizvoda na koji su ograničene marže u prometu u Republici Srpskoj.

Navedena Uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske", a vrijedit će do 30. lipnja 2024. godine.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 6% u veleprodaji, odnosno 8% u maloprodaji za sljedeće proizvode: sol, životinjska mast, ulje suncokretovo, biljna mast, margarin, mlijeko, jogurt, pšenično brašno, kruh od pšeničnog brašna, šećer.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 4% u veleprodaji, odnosno 6% u maloprodaji za sljedeće proizvode: hrana za dojenčad, pelene za djecu i odrasle.

Uredbom o određivanju marže u prometu proizvoda marža je ograničena na maksimalno 10% u veleprodaji, odnosno 12% u maloprodaji za sljedeće proizvode: jaja, pavlaka, pile, pileće viršle, kokošja pašteta, zamrznuti grašak…

Na ovaj način izjednačava se porezni tretman kamate za kredite korištene za financiranje projekata od posebnog značaja za Republiku Srpsku, čime se omogućava pun kapacitet realizacije projekta bez nepredviđenih dodatnih troškova.

Kopirati
Drag cursor here to close