Gradsko vijeće

Milijunski repovi: Mostar ne zna koliko mu duguju?

Vijećnik HRS-a Slaven Bevanda rekao je kako se iz izviješća vidi kako je 1,2 milijuna KM neplaćenog zakupa.
Gospodarstvo / Novac | 02. 06. 2021. u 15:31 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako je moguće da se za pojedine stavke kad su u pitanju tužbe grada Mostara ne zna ništa, upitano je na sjednici Gradskog vijeća tijekom rasprave o Izvještaju o radu bivšeg mostarskog gradonačelnika.

Vijećnik Marko Novak (HDZ BiH) iz Odjela za imovinsko pravne poslove rekao je kako su tužbe višemilijunske te da čekaju na naplatu.

''Tražimo ispred odbora za financije informacije do kud je stiglo s tužbama i pojašnjenje kako je moguće da određene stavke u izvještaču da se ne vodi nikakva evidencija. Navodi se samo svota i nitko ne zna što je s tim novcem. Koliko je iznos koliko se očekuje o tih prihoda…?'', upitao je Novak.

Napomenuo je kako u podacima o iznajmljivanju prostora u vlasništvu Grada nisu usklađene brojke u izvještaju i s onim u odgovorima vijećnicima.

Vijećnik HRS-a Slaven Bevanda rekao je kako se iz izviješća vidi kako je 1,2 milijuna KM neplaćenog zakupa.

''To je pitanje upravljanje imovinom koje traje godinama gdje su neki ljudi na jedan način oslobođeni plaćanja zakupa, da su sklonjeni od pravobraniteljstva i to bi trebalo biti pitanje kaznenih tijela'', rekao je Bevanda i dodao kako se radi o ogromnim nenaplaćenim iznosima.

''Radi se o milijunima maraka koje pojedini korisnici koje koriste gradsku imovinu nisu platiti a cijelo vrijeme su tu obavljali djelatnost'', rekao je Bevanda i dodao kako HRS neće podržati izviješće o radu Ljube Bešlića.

Irma Baralija (Naša stranka) rekla je kako neće podržati izvještaj jer ima ''toliko paušalnih stvari koje su navedene samo da se popuni papir''.

''Imamo čitavu stranicu kad se pila kava s kojim veleposlanikom. Ali šta građani imaju s tim? Koja je korist?'', rekla je Baralija.

Rekla je da se ne može iz izvještaja zaključiti da je Mostar prošao kroz pandemiju niti se može vidjeti što se radilo u pandemiji.

Antonio Zelenika (HDZ BiH) je rekao izvještaj ima nekih nelogičnosti. Rekao je kako kad se vide brojke za komunalne djelatnosti da bi grad trebao sijati.

Lejla Gosto (PMP) rekla je kako je glupo pričati o izvještaju o 2020. godini o radu gradonačelnika a da se tolike godine ne zna što je radio.

Silvio Bubalo (HRS) rekao je kako je glupo raspravljati o izvješću kada nema čovjeka o kojem govori.



 

Kopirati
Drag cursor here to close