Vijeće ministara

Milijun KM za saniranje posljedica potresa u Berkovićima

Gospodarstvo / Novac | 30. 12. 2022. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti donijelo je Odluku i izdvajanju milijun KM za pomoć i podršku u saniranju posljedica razornog zemljotresa u općini Berkovići. Odlukom se provodi zaključak Predsjedništva BiH.

Općina Berkovići obavezana je da dostavi izvještaj o utrošku sredstava Ministarstvu sigurnosti BiH.

Dva milijuna KM za Fondu za povratak BiH

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o preraspodjeli sredstava iz proračuna Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine u proračun Fonda za povratak Bosne i Hercegovine.

Odlukom se odobrava preraspodjela sredstava iz proračuna Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH za 2022. godinu, iz granta "Financiranje prava iz Aneksa VII Daytonskog mirovnog sporazuma“ u iznosu od dva milijuna KM u proračun Fonda za povratak Bosne i Hercegovine.

Sredstva će biti u funkciji realizacije projekata za ostvarivanje prava iz Aneksa VII Daytonskog mirovnog sporazuma, koje odobri Komisija za izbjeglice i raseljene osobe Bosne i Hercegovine.

Ranije su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske, Vlada Brčko Distrikta BiH i Fond za povratak BiH potpisali Sporazum o udruživanju i načinu realizacije sredstava za ostvarivanje prava iz Aneksa VII.

 

Kopirati
Drag cursor here to close