Pomoć AI-ja

Linkedin uprihodio 1,7 mlrd. USD od pretplate

Porast broja pretplatnika iz LinkedIn-a pripisuju uvođenju alata s umjetnom inteligencijom.
Gospodarstvo / Novac | 11. 03. 2024. u 07:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

LinkedIn je po prvi put objavio podatke o prodaji pretplate na svoje usluge.

Društvena mreža za poslovnjake na taj je način ostvarile prihod od 1,7 milijardi američkih dolara tijekom 2023. godine.

Njihove podatke nismo u punom opsegu imali prilike vidjeti od 2016. godine, kada ih je kupio Microsoft, javlja Bug.

Ranije su objavili kako su u fiskalnoj 2023. ostvarili 15 mlrd. USD prihoda ukupno, od čega je sedam mlrd. USD stiglo od prodaje korporacijama softvera za pronalaženje novih zaposlenika.

No, tijekom prošle godine poslovanje su proširili pretplatom za osobe u potrazi za poslom i druge pojedinačne korisnike, za koju treba izdvojiti 39,99 USD mjesečno i više.

Glavni dio te inicijative bilo je dodavanje značajki umjetne inteligencije kao što je mogućnost skeniranja oglasa za posao i, na temelju životopisa tražitelja posla, automatskog određivanja odgovara li tražitelj onome što se traži.

Sustav umjetne inteligencije također može pomoći tražiteljima posla u prilagodbi profila na Linkedinu kako bi ih učinili privlačnijima, kao i automatski generirati pisane poruke za traženje posla.

Dan Shapero, glavni operativni direktor LinkedIna, rekao je kako je lani broj korisnika pretplate porastao za 25 posto. Nije naveo o kolikom je apsolutnom iznosu riječ.

Također je istaknuo kako rani podaci LinkedIna pokazuju da je 70 posto pretplatnika isprobalo nove alate s umjetnom inteligencijom, a 90 posto njih ih je smatralo korisnima.

Kopirati
Drag cursor here to close