Isplata će biti na vrijeme

Kvar na serveru: Ministarstvo financija umiruje korisnike

Nakon što je zbog kvara na serveru izgubljena baza od 6000 proračunskih korisnika, naručen je novi server i plaća bi trebala stići na vrijeme, poručuju iz Ministarstva financija
Gospodarstvo / Novac | 28. 04. 2021. u 09:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U drugom mjesecu sam bila na bolovanju, za ožujak mi je plaća isplaćena po uzoru za veljaču, dobila sam pola plaće za mjesec koji sam radila, a kažu da ćemo i za travanj dobiti plaće po uzoru na veljaču'', rekla nam je jedna proračunska korisnica zaposlena u obrazovanju, koja je, kao i ostali korisnici, ostala zakinuta za plaću zbog kvara na serveru u Ministarstvu financija HNŽ-a.

Izgubljena baza

Zbog kvara u Ministarstvu je izgubljena baza od 6000 proračunskih korisnika, računovođe proračunskih korisnika dobile su zadatak da unesu sve podatke proračunskih djelatnika, od imena prezimena, matičnog broja, pa do podataka o kreditima.

Računovođe kako nam je izvor rekao, unose podatke, no količina posla je prevelika da bi se greška nastala u Ministarstvu financija nadoknadila ''preko noći''.

S obzirom da ova proračunska korisnica kao i brojni drugi korisnici i korisnice imaju kredite, uz sve troškove života, pojedini se pitaju kako će spojiti kraj s krajem i kada će se isplatiti razlika plaća, koja im je zbog kvara uskraćena u ovoj krizi.

Iz Ministarstva financija HNŽ tvrde da se radi na rješavanju problema, te da bi razlika plaće za ožujak i plaća za travanj trebale stići na vrijeme.

Novi server od Katarina d.o.o.

Iz Ministarstva financija za Bljesak.info su rekli kako je kvar na serveru za obračun plaća, koji se nalazi u prostorijama Ministarstva financija, uočen 29. 3. 2021. godine, nakon čega se pristupilo pokušaju ovlaštenog servisera da isti osposobi i stavi u funkciju.

''Nakon što se poslije niza pokušaja postojeća baza nije uspjela popraviti pristupili smo prijedlogu Odluke prema Vladi HNK za nabavku novog servera, što je i urađeno 31. 3. 2021. godine. Nakon što smo konsultirali firmu Katarina d.o.o., koja je izabrani ponuđač za nabavku servera, isti nam je isporučen dana 9. 4. 2021. godine'', poručeno je iz Ministarstva financija.

Isplata razlike za ožujak i za travanj na vrijeme

Firma PING d.o.o. Sarajevo, čiji software za obračun plaća koristi Vlada HNŽ, trenutno je u fazi ažuriranja baze podataka, kažu iz Ministarstva.

''Zajedno s proračunskim korisnicima u našem kantonu, očekujemo da će ovaj proces biti završen narednih dana'', kažu iz Ministarstva.

Isplata razlike plaće za mjesec ožujak, kao i plaća za mjesec travanj trebali bi biti isplaćeni na vrijeme, uvjeravaju iz Ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close