Moglo bi doći do razvoja

Kriptovalute koje treba pratiti

Moglo bi doi do razvoja manje poznatih kriptovaluta
Gospodarstvo / Novac | 06. 01. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Porast vrijednosti Bitcoina dominirao je tržištem kripto valuta 2020. godini, ali u 2021. godini moglo bi se dogoditi da dođe do razvoja manje poznatih digitalnih valuta.

Ripple

Ripple je novčić vezan za XRP, blockchain koji se reklamira kao payments platform koja omogućava bržu i decentraliziranu razmjenu valuta i doznaka u poređenju s običnim bankovnim transferima.

Iako Ripple nije moguće rudariti poput Bitcoina, neki ga smatraju održivom alternativom sistemu deviznih plaćanja, posebno za male transakcije, piše PC Press.

Ripple je također zabilježio nagli porast vrijednosti tijekom posljednjih mjesec dana, popevši se za oko 107% od kraja novembra na 0,60 USD.

Litecoin

Iako je Litecoin izgubio sjaj nakon svog pojavljivanja početkom 2010-ih kao prvi altcoin, ipak je privlačio korisnike na svoju platformu kao brži način obavljanja transakcija u poređenju s dugotrajnom prirodom Bitcoin blockchaina.

Litecoin također nudi jeftiniju ulaznu točku za nove kripto investitore od skupljeg Bitcoina, jer usprkos porastu od 167% ove godine, i dalje se trguje na oko 108 američkih dolara, manje od desetine trenutne cijene Bitcoina.

Kripto ne zauzima dominantnu poziciju koja je nekada bila, međutim, investitori će možda željeti da ga ponovo uzmu u obzir.

Cosmos

Kako blockchain tehnologija nastavlja da širi svoju popularnost, sve više projekata niče kako bi iskoristilo prednost sistema, od kojih je jedan Cosmos.

Međutim, za razliku od ostalih altcoina na tržištu, Cosmos ima za cilj da riješi neka pitanja u vezi sa skalabilnošću različitih blockchain platformi i njihovom sposobnošću za interakciju.

Iako je token trenutno na jeftinijoj strani od oko 5 američkih dolara po komadu, Cosmos bi mogao iskusiti talas interesa investitora ukoliko uspije da izvuče svoj krajnji cilj povezivanja blockchain-lanaca, potencijalno otvarajući čitave nove metode za funkcioniranje i interakciju tehnologije.

Bitcoin Cash

Usprkos tome što je naziv usko povezan s originalnom kripto valutom, Bitcoin Cash nije u korelaciji sa samim Bitcoinom.

Bitcoin Cash se ne može koristiti za transakcije na originalnom Bitcoin blockchainu i obrnuto.

Bitcoin Cash nudi jeftiniju opciju za Bitcoin, s trenutnom vrijednošću u digitalnoj trgovini valutama, po cijeni od oko 324 USD po komadu.

Kopirati
Drag cursor here to close