Cijene

Jedite kolače: Hrana jeftinija za 0,9 posto

Razina cijena u kolovozu ove, u odnosu na isti mjesec prethodne godine niža je za 1,2 posto.
Gospodarstvo / Novac | 24. 09. 2020. u 10:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za osobnu potrošnju u BiH mjerene indeksom potrošačkih cijena, u kolovozu u prosjeku su niže za 0,2 posto u odnosu na srpanj.

Hrana i bezalkoholna pića u kolovozu u prosjeku su jeftiniji za 0,9 posto, a odjeća i obuća za 1,6 posto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U kolovozu, u odnosu na srpanj, alkoholna pića i duhan u prosjeku su skuplji za 0,2 posto, stanovanje i režijski troškovi za 0,1 posto, za koliko su skuplji zdravstvo, te rekreacija i kultura, dok je prijevoz u prosjeku skuplji za 0,8 posto.

Razina cijena u kolovozu ove, u odnosu na isti mjesec prethodne godine niža je za 1,2 posto.

Odjeća i obuća u prosjeku su jeftiniji za 10,3 posto, stanovanje i režijski troškovi za jedan posto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 0,5 posto, prijevoz za 10,6 posto, te rekreacija i kultura za 0,3 posto.

U kolovozu, u odnosu na isti mjesec lani, hrana i bezalkoholna pića u prosjeku su skuplji za 1,5 posto, alkoholna pića i duhan za 3,8 posto, zdravstvo za 1,1 posto, komunikacije za 0,7 posto, restorani i hoteli za 2,1 posto, a ostala dobra i usluge za 0,3 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close