Donacija

Iz Merhameta Njemačke 84.000 KM pomoći za socijalno ugrožene u BiH

''Ponosni smo što su dio naše velike “Merhametove” obitelji'', kazao je Vrbanjac, priopćava Služba za odnose s javnošću HO "Merhamet" MDD.
Gospodarstvo / Novac | 10. 05. 2020. u 13:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Merhamet” Njemačke je i ove godine, posredstvom donatora u toj zemlji, bh. dijaspore ali i Nijemaca koji podržavaju rad ove humanitarne organizacije, prikupio znatna sredstva namijenjena socijalno ugroženim građanima Bosne i Hercegovine.

300 paketa

Od pojave pandemije virusa COVID – 19 do danas, “Merhamet” Njemačke je matičnoj organizaciji HO “Merhamet” MDD doznačio 27.000 eura (blizu 54.000 KM) za pomenute namjene.

Od tih sredstava, do sada je kupljeno 1.640 prehrambenih obiteljskih paketa koji su, posredstvom “Merhametovih” regionalnih odbora podijeljeni socijalno ugroženim obiteljima širom BiH svih nacionalnosti.

Tako je, povodom katoličkog Uskrsa, HO „Merhamet“ MDD podijelio je 300 prehrambenih paketa hrvatskim obiteljima u Sarajevu, Tuzli, Travniku, Mostaru, Maglaju i Goraždu.

Inače, „Merhamet“ Njemačke u vrijeme uskršnjih praznika, uz pomoć velikog broja njemačkih i bh. donatora, organizira akciju “Kinderkarawane” (Dječiji karavan), kako bi se prikupio što veći broj paketa za djecu slabijeg imovnog stanja.

''No, ove godine, zbog ograničene slobode kretanja, zbog činjenice da djecu nije bilo moguće okupiti po školama, vrtićima ili u bilo kojim drugim ustanovama, a naročito zbog činjenice da je koronavirus paralizirao ekonomiju i da velikom broju ljudi prijeti gubitak posla, odlučili smo ove godine osigurati prehrambene pakete'', kazao je predsjednik “Merhameta” Njemačke Nedim Kadirić.

Od sredstava koje je prikupio “Merhamet” Njemačke, HO “Merhamet” MDD, posredstvom svojih regionalnih odbora, podijelio je i 200 paketa srpskim obiteljima, povodom pravoslavnog Vaskrsa. Pakete su dobile socijalno ugrožene obitelji pravoslavne vjeroispovijesti u Sarajevu, Maglaju, Travniku, Tuzli, Goraždu i Zenici.

Donatori

Od ukupnog iznosa koji je osigurao “Merhamet” Njemačke, 7.000 eura (blizu 14.000 KM) namijenjeno je za pripremu 2.700 iftara za socijalno ugrožene stare, bolesne i iznemogle osobe širom BiH. Te iftare “Merhametovi” regionalni odbori pripremaju o svojim javnim kuhinjama i dostavljaju na kućne adrese pomenutih kategorija stanovništva.

Osim toga, 3.000 eura namijenjeno je “Merhametu” Sandžaka, kao pomoć bošnjačkim obiteljima na tom području.

''Odaziv donatora u Njemačkoj je veći nego ikad do sada. “Merhamet” Njemačke je prikupio još 15.000 eura, pa će i taj novac biti utrošen za pripremu iftara i kupovinu prehrambenih paketa, odnosno pomoć siromašnim obiteljima i postačima u drugoj polovini mjeseca ramazana'', kazao je predsjednik “Merhameta” Njemačke Nedim Kadirić.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac zahvalio se “Merhametu” Njemačke i njegovom predsjedniku Nedimu Kadiriću na izuzetnim aktivnostima i na značajnoj pomoći za socijalno ugrožene obitelji u BiH svih nacionalnosti.

''Zadovoljstvo je utoliko veće što je “Merhamet” obradovao brojne obitelji u našoj zemlji u stanju socijalne potrebe i to povodom njihovih vjerskih blagdana. Katoličkim obiteljima uručili smo pomoć za Uskrs, pravoslavnim za Vaskrs, dok su muslimanima osigurani ramazanski paketi i iftari, kao i prehrambeni bajramski paketi. To je još jedna potvrda da je „Merhamet“ otvorena humanitarna organizacija koja pomaže svima, bez obzira na vjeru i naciju. “Merhamet” Njemačke je i ove godine odradio veliki i značajan posao, na čemu smo im zahvalni. Ponosni smo što su dio naše velike “Merhametove” obitelji'', kazao je Vrbanjac, priopćava Služba za odnose s javnošću HO "Merhamet" MDD.

Kopirati
Drag cursor here to close