Konferencija Dani osiguranja u BiH

Industrija osiguranja ima odgovore na izazove sa kojima se suočavaju ekonomija i građani BiH

Gospodarstvo / Novac | 23. 08. 2022. u 11:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija Dani osiguranja u BiH, koja se održava 29. i 30. rujna u Sarajevu, predstavlja središnje mjesto okupljanja osiguravajuće struke u našoj zemlji, sa velikim brojem sudionika, kvalitetnim programom i eminentnim govornicima.

Ideja konferencije kao najvećeg događaja ovog tipa u BiH jeste da se što više govori o aktualnim temama i izazovima sa kojima se susreće djelatnost osiguranja, ali i sami osiguranici. 

Primarni ciljevi su predstaviti novosti sa domaćeg tržišta osiguranja te svjetskih i europskih financijskih tržišta, i raditi na usavršavanju zaposlenika u osiguranju putem međusobne razmjene znanja, vještina, najboljih praksi i iskustava.

Težnja organizatora, Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH je da se osiguravajuća struka adekvatno pozicionira i naglasi njen značaj u društvu i ekonomiji države.

Događaji ovog tipa važni su  kako za aktivne sudionike osiguravajuće djelatnosti tako i za širu zajednicu, koja treba znati da industrija osiguranja u BiH ima odgovore na sve izazove sa kojima se suočavamo danas i koji nas čekaju u budućnosti, kao i da je od izuzetne važnosti za svakog građanina da osigura sebe i svoje najbliže  kao i pokretnu i nepokretnu imovinu koju posjeduje.

Svi koji budu dijelom konferencije moći će dobiti vrijedne informacije od vodećih menadžera, eksperata i predstavnika regulatornih agencija o stanju u industriji osiguranja u BiH, regionu i EU, upoznati se sa najnovijim trendovima, poslušati iskustva menadžera svih nivoa iz osiguravajuće djelatnosti BiH i regije, sagledati perspektivu osiguranja na ovim prostorima, te poslušati kakvi su planovi djelovanja osiguravajućih društava u narednim godinama…

Sudionike čeka bogat i edukativan sadržaj kao i mogućnost networkinga tj. izgradnja čvrstih i dugotrajnih poslovnih odnosa, kao i nove prilike za razvoj vlastite karijere i stjecanje potrebnih znanja.

Za više informacija o programu, govornicima i načinu prijave posjetite https://daniosiguranja.udofbih.ba/

Kopirati
Drag cursor here to close