Novac iz Hrvatske

Milijun kuna BiH za edukaciju pisanja EU projekata

Europska unija osigurala je značajna financijska sredstva u sklopu Interreg-IPA CBC za Hrvatsku, Crnu Goru i BiH te Mostar i Solin.
Gospodarstvo / Novac | 25. 03. 2021. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić sa suradnicima primio je danas u Gradskoj vijećnici Ivicu Rakušić, zamjenika gradonačelnika Grada Solina sa suradnicima.

Zamjenik gradonačelnika Solina ovom prilikom je upoznao gradonačelnika Mostara kako su Mostar i Solin do sada surađivali na nekoliko projekata koji su financirani iz IPA fondova te da žele nastaviti i proširiti suradnju na projektima, posebice kulturno povijesne i prirodne baštine.

Naglasio je kako Grad Solin ima veliko iskustvo u realizaciji projekata prekogranične suradnje i svakako ga želi podijeliti na konkretnim projektima s Mostarom te da je i Republika Hrvatska osigurala za BiH iznos od jedan milijun kuna za edukaciju u pisanju projekata.

Foto: Bljesak.info / Mario Kordić i Ivica Rakušić

Istaknuo je kako je Europska unija osigurala značajna financijska sredstva u sklopu Interreg-IPA CBC za Hrvatsku, Crnu Goru i BiH te da Mostar i Solin.

Složili su se kako svakako ima prostora za suradnju i zajedničke projekte prekogranične suradnje koji se mogu uspješno realizirati na korist javnog interesa oba grada.

Kopirati
Drag cursor here to close