Sjednica Vlade HNŽ

HNŽ: Milijuni za znanje i nogomet

Vlada je usvojila i Odluku kojom je odobrila novčana sredstava potrebita za nastavak obnove i utopljavanja zgrade Županijskog suda Mostar
Gospodarstvo / Novac | 05. 08. 2022. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na održanoj sjednici, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa, razmotrila je i usvojila Odluku o načinu utroška novčanih sredstava s kriterijima raspodijele sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna za 2022. godinu u iznosu od 2.900,000 KM za nabavu udžbenika i priručnika za 16.195 učenika javnih osnovnih škola u Županiji od 1. do 9. razreda.

Proces nabave provest će Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa na način da će financijska sredstva dostaviti školama, prema utvrđenim specifikacijama i popisima – za svaku školu posebno – a školske će uprave osigurati raspodjelu tih udžbenika školarcima u rujnu, odnosno na početku nove 2022./23. školske godine.

Pored redovitih novčanih potpora visokoobrazovnim institucijama u HNŽ, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 600.000 KM za financiranje rada Sveučilišta u Mostaru i Univerziteta ''Džemal Bijedić'' Mostar.

Razmotrena je i prihvaćena Odluka o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 550.000 KM za HŠK Zrinjski Mostar i FK Velež Mostar, a sredstva su namijenjena za financiranje potpune rekonstrukcije glavnih terena na stadionima.

Također, Vlada je usvojila i Odluku o odobravanju novčanih sredstava u iznosu od 70.000 KM za financijsku potporu u radu Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar i Narodnom pozorištu Mostar.

Nastavljajući provedbu Projekta ''Energetske učinkovitosti u BiH'' u HNŽ, Vlada je usvojila Odluku kojom je odobrila novčana sredstava potrebita za nastavak obnove i utopljavanja zgrade Županijskog suda Mostar, te realizaciju projekata na objektima Doma zdravlja Čitluk i Narodnog univerziteta Konjic, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close