Banka - važan alat Vlade FBiH

Fejzić: Razvojnu banku FBiH u punom kapacitetu staviti u funkciju

Fejzić je u izjavi za Fenu napomenuo da, nakon što je Vlada dala prethodnu suglasnost, Nadzorni odbor treba izvršiti to imenovanje.
Gospodarstvo / Novac | 26. 10. 2018. u 14:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prethodnu suglasnost Vlade Federacije BiH za obavljanje dužnosti v.d. predsjednika Uprave Razvojne banke Federacije BiH dobio je Semir Fejzić, doktor tehničkih znanosti i diplomirani ekonomist, koji ima višegodišnje iskustvo u bankarskom sektoru, javnom sektoru, upravi, kao i na menadžerskim poslovima. Također, obnašao je i dužnost člana Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH.

Fejzić je u izjavi za Fenu napomenuo da, nakon što je Vlada dala prethodnu suglasnost, Nadzorni odbor treba izvršiti to imenovanje.

''Poznata mi je situacija u Razvojnoj banci. Banka je jedan od važnih alata Vlade Federacije FBiH u smislu ekonomskog razvoja i mogućnosti za unapređenje razvoja gospodarstva, jer je to njena osnovna funkcija. Dakle, radi se o specifičnoj financijskoj instituciji i jako je puno posla i aktivnosti koje se trebaju poduzeti da se banka u punom kapacitetu stavi u funkciju zbog koje je i osnovana'', kazao je Fejzić.

Vlada Federacije BiH je na posljednjoj sjednici dala prethodnu suglasnost da Salko Selman bude razriješen dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, zaključno s 23. listopadom ove godine zbog isteka mandata. Prethodna suglasnost data je i za razrješenje Marijana Oršolića dužnosti potpredsjednika Uprave ove banke, također zaključno s 23. listopadom zbog isteka mandata.

Nadzorni odbor Razvojne banke FBiH dobio je i prethodne suglasnosti da Semir Fejzić bude imenovan za vršitelja dužnosti predsjednika Uprave, a Marijan Oršolić za vršitelja dužnosti potpredsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, oba počevši od 25. listopada ove godine i na period do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Razvojna banka Federacije BiH je financijska institucija čija je zadaća provođenje ekonomske politike Vlade Federacije BiH radi privrednog razvoja i zapošljavanja, kroz stimulativno kreditiranje koje podrazumijeva razvojne stimulativne i diferencirane kamatne stope koje su u naravi niže od tržišnih kamatnih stopa.

Kopirati
Drag cursor here to close