Javni poziv

Financijska pomoć od 30 mil KM privatnim poduzećima i poduzetnicima

Financijska pomoć može se koristiti isključivo za isplate minimalnih plaća sa svim pripadajućim porezima i doprinosima za period od 1. lipnja do 31. prosinca ove godine
Gospodarstvo / Novac | 26. 09. 2021. u 20:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Adobe Stock / Financijska pomoć

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je javni poziv za prikupljanje prijava za dodjelu financijske pomoći privatnim poduzećima i poduzetnicima u visini od 30 milijuna KM, piše portal eKapija.ba.

Cilj dodjele financijske pomoći po ovom pozivu je da se u uvjetima otežanog poslovanja izazvanog pandemijom virusa korona osigura podrška gospodarskim društvima za očuvanje radnih mjesta.

Financijska pomoć predstavlja dodjelu bespovratnih financijskih sredstava gospodarskim društvima sa sjedištem u FBiH u okolnostima izazvanim pandemijom kovida-19, koja se uplaćuju na račun korisnika financijske pomoći u skladu sa kriterijima iz ovog javnog poziva.

"Financijska pomoć može se koristiti isključivo za isplate minimalnih plaća sa svim pripadajućim porezima i doprinosima za period od 1. lipnja do 31. prosinca ove godine", priopćeno je na stranicama resornog ministarstva.

Korisnici financijske pomoći ne mogu smanjiti broj radnika/zaposlenika u periodu od 31. kolovoza ove godine do 28. veljače naredne godine, izuzev ako se smanjenje broja radnika dogodilo zbog "više sile" (uslijed smrti radnika, jednostranog raskida ugovora o radu od strane radnika, odlaska u mirovinu radnika i/ili isteka ugovora o radu na određeno vrijeme).

Ako se smanjenje broja radnika dogodilo iz ovih navedenih razloga, smatra će se da se promjena u broju radnika dogodila opravdano, ali je potrebno dostaviti materijalni dokaz o istom.

Maksimalan iznos financijske pomoći koji se može dodijeliti jednom korisniku, po ovom javnom pozivu, ne može prijeći iznos od 700.000 KM. Javni poziv ostaje otvoren 21 dan od dana posljednjeg javnog objavljivanja.

Financijska pomoć gospodarskim društvima dodjeljuje se do 31. prosinca ove godine, a isplaćuje se najkasnije do 31. siječnja naredne godine.

Kopirati
Drag cursor here to close