Manuela Naessl

Europska banka hvali trošarine na gorivo

Naessl je rekla da su to skupe investicije, ali da sada postoje izvori za financiranje tih projekata i da se već vide rezultati.
Gospodarstvo / Novac | 07. 10. 2019. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova direktorica Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Naessl smatra kako je odluka o povećanju trošarina na naftu i naftne derivate za izgradnju auto-puteva apsolutno bila ispravna, jer je Koridor Vc od esencijalne važnosti za ekonomski razvoj cijele zemlje.

"Koridor će otvoriti nove rute k zapadnim tržištima i poboljšati povezanost", rekla je Naessl za Nezavisne novine, naglasivši da će to dovesti do više ekonomskih aktivnosti i većeg bruto domaćeg proizvoda.

Naessl je rekla da su to skupe investicije, ali da sada postoje izvori za financiranje tih projekata i da se već vide rezultati.

"Infrastrukturni projekti su dugoročni projekti. Potreban je veliki napor i vrijeme da se oni završe, ali mislim da se već sada mogu vidjeti pozitivni efekti", rekla je.

Naessl je istakla da će tokom svog mandata biti fokusirana na poticanje privatnog biznisa, malih i srednjih poduzeća i tako pomoći povećanju zaposlenosti, ekonomskoj aktivnosti i izvozu na druga tržišta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close