Kreditna zaduženja

Duvnjaci prosvjedovali zbog ''dužničkog ropstva zbog švicarca''

Prosvjednici su uplaćivali na blagajni banke po pet pfeniga iskazujući tako svoj prosvjed protiv banke koja ih više godina drži, kako kažu, u dužničkom ropstvu.
Gospodarstvo / Novac | 22. 11. 2017. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred poslovnice Addiko banke u Tomislavgradu prosvjedovalo je nekoliko žitelja Tomislavgrada, a zbog , kako kažu, dužničkog ropstva u koji ih je dovela ova banke.

Oni su, u znak prosvjeda protiv politike i prakse banke glede klijenata koji su podizali kredit u švicarskim francima, uplaćivali na blagajni banke po pet pfeniga iskazujući tako svoj prosvjed protiv banke koja ih više godina drži, kako kažu, u dužničkom ropstvu.

Na taj način žele blokirati rad banke i skrenuti pozornost javnosti i vlasti da se njihov problem riješi.

Više je žitelja duvanjske općine podiglo kredite u švicarskim francima, ne znajući što ih čeka. Kada ih je banka obavijestila o dugu, bili su zaprepašteni iznosom, javlja Tomislavnews.com.

Odmah su se žalili, tužili banku, neki i dobili presude o ništavnosti ugovora, banka se žalila i sve to godinama stoji na sudovima i ne rješava se.

Osnovana je i Udruga "Franak" u BiH koja se bori protiv dužničkog ropstva, kako nazivaju odnos banke prema onima koji su podigli kredit.

Onima koji od jutros prosvjeduju u Addiko banci u Tomislavgradu pridružili su se i žitelji koji im daju podršku, a svi podržavaju Udrugu "Franak", odnosno "Švicarac"

Kopirati
Drag cursor here to close