Unos u BiH

Dozvoljeno unijeti pola kg mesa u BiH

Gospodarstvo / Novac | 21. 09. 2017. u 13:52 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je Pravilnik o kontrolama i uvjetima unošenja osobnih pošiljki proizvoda životinjskog porijekla u Bosnu i Hercegovinu, s oznakom „EI“ koja potvrđuje odgovarajuću usklađenost s legislativom EU u ovoj oblasti.

Pravilnikom su utvrđeni uvjeti koji moraju biti ispunjeni pri unosu osobnih pošiljki proizvoda životinjskog porijekla u nekomercijalne svrhe na teritoriju Bosne i Hercegovine, a koji su dio putničke prtljage ili se šalju kao male pošiljke fizičkim osobama. Cilj je spriječiti unošenje uzročnika zaraznih bolesti u BiH.

Tako će u BiH, između ostalog, biti moguće u ručnoj prtljazi unijeti meso, određene mesne i mliječne priozvode iz država Europske unije i još 11 država, među kojima su Srbija, Crna Gora i Makedonija, s tim da njihova masa ne prelazi pola kilograma po osobi.

Primjena Pravilnika počinje 1.prosinca ove godine, a do tada će Ured za veterinarstvo BiH o njegovom sadržaju detaljno informirati javnost i nadležne institucije u BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close