Kraj s krajem

Broj socijalno ugroženih u BiH konstanto se povećava

Broj socijalno ugroženih u Bosni i Hercegovini se konstantno povećava, a nasuprot tome onih koji im mogu pomoći sve je manje.
Gospodarstvo / Novac | 30. 07. 2019. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj socijalno ugroženih u Bosni i Hercegovini se konstantno povećava, a nasuprot tome onih koji im mogu pomoći sve je manje. Humanosti, onoj istinskoj, apolitičnoj, nažalost sve rjeđe svjedočimo. Pozitivnih primjera, kako piše BHRT, ipak ima.

Obitelj Tutnjić iz Željeznog Polja kod Žepča tijekom prirodne nesreće 2014. godine ostala je bez krova nad glavom. Od tada ovi ljudi žive u nemogućim uvjetima u iznajmljenim objektima. Zahvaljujući pomoći mještana okupljenih u Humanitarnu organizaciju Osmijeh Begov Han, podršci iz dijaspore i od lokalnih privrednika porodica Tutnjić u trajno vlasništvo dobit će kuću.

Video: Težak život obitelji Tutnjić

Tutnjići veoma teško žive. Suprug i otac Nermin je bolestan i nije u stanju da skrbi o svojoj obitelji. Djeca se školuju, a jedina pomoć koju su dobili u prethodnih pet godina dolazila je iz Osmijeha. Stambeni objekt koji je u gradnji značit će im puno.
Radovi na izgradnji ovog objekta u poodmakloj su fazi. Izvođači i donatori najavljuju skori završetak gradnje, opremanje i useljenje obitelji Tutnjić u novu kuću.

Humanitarna organizacija Osmije BH do sada je za potrebe socijalno ugroženih na području centralne Bosne i Hercegovine financirala izgradnju četiri stambena objekta, a nekoliko stotina osoba korisnici su raznih vrsta pomoći ove organizacije. Nakon ovog, uslijedit će novi projekt u okviru kojeg će biti izgrađena kuća za još jednu obitelj iz Željeznog Polja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close