Da nadoknadi gubitke

British Airways prodaje šampanjce i papuče iz prve klase

Kolekcionari mogu kupiti i predmete koji se koriste u Boeingu 747, poput primjerice kolica.
Gospodarstvo / Novac | 24. 11. 2020. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska zrakoplovna tvrtka British Airways koja je, poput ostalih aviokompanija u golemome minusu zbog posljedica pandemije koronavirusa, u ponedjeljak je najavila internetsku prodaju luksuznog pribora za jelo i posuđa, papuča, kozmetičkog pribora, kolica i ostalih predmeta iz svojih prizemljenih zrakoplova, nastojeći bar tako zadržati svoje klijente u vrijeme kada putuje vrlo malo ljudi.

Šampanjci, posuđe i pribor iz prve klase

Među ponuđenim predmetima na internetskoj stranici tvrtke nude se čaše za šampanjac, posuđe i pribor koji se koriste u prvoj klasi, papuče i pokrivači koji će, kako stoji u priopćenju tvrtke, kupcima "omogućiti da se prisjete čarobnog iskustva letenja i u vlastitu domu".

Kolekcionari mogu kupiti i predmete koji se koriste u Boeingu 747, poput primjerice kolica.

Nastojeći nadoknaditi gubitke i popraviti financijsko stanje na koje je žestoko utjecala pandemija koronavirusa, zrakoplovna tvrtka je još početkom godine prodala umjetnička djela vrijedna milijune funta.

Dio povijesti

U priopćenju stoji i da se kupcima pruža prilika da kupnjom predmeta iz sada prizemljene flote jumbo mlažnjaka Boeing 747 na internetskoj prodaji nabave "dio povijesti" tvrtke.

Zrakoplovna grupa IAG, vlasnica British Airwaysa i španjolske Iberije, od početka godine zabilježila je 5.6 milijardi eura gubitka, uključujući dodatnih 1.76 milijardi eura gubitka u trećem tromjesečju.

Da bi prevladao krizu, IAG je proveo veliko restrukturiranje, ukinuvši pritom 13.000 radnih mjesta u British Airwaysu.

Kopirati
Drag cursor here to close