Raste cijena

Bitcoin prvi puta službeno premašio 20.000 dolara

U velikom uzlaznom trendu koji traje proteklih nekoliko mjeseci bitcoin je značajno dobio na vrijednosti. Cijena mu je, u usporedbi s danima u početku pandemije, porasla za oko četiri puta.
Gospodarstvo / Novac | 16. 12. 2020. u 19:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 16. prosinca 2020. godine, oko 15 sati po hrvatskom vremenu, najjača svjetska kriptovaluta bitcoin premašila je prvi puta u svojoj povijesti psihološku "okruglu" granicu vrijednosti od 20.000 američkih dolara.

Prošli puta u blizini ove granice, a na manjim burzama i preko nje, bitcoinom se trgovalo u prosincu 2017. godine.

Ovogodišnji uspon nije bio strelovit kao tadašnji, prije nešto više od dva tjedna premašeni su službeni rekordi zabilježeni 2017. godine na Coinbaseu i većim burzama kriptovaluta, da bi danas na njima bitcoin prvi puta ikada bio prodavan i kupovan po cijenama višim od 20.000 dolara.

Ulagači se ovoga puta nadaju, budući je rast bio postupan, da neće biti iznenadnog pada kao početkom 2018. godine, odnosno pucanja špekulativnog balona, javlja Bug.

Bitcoin je nakon tri godine, kažu vječiti kriptooptimisti, dobio snažniju institucionalnu podršku, sve ga više velikih kompanija uzima zaozbiljno.

Ovaj je rast vrijednosti samo potvrda, kažu, da će on postati neizbježan dio portfelja svakog ozbiljnijeg investitora u budućnosti, svojevrsno "digitalno zlato" u kojem će se imovina moći dugoročno i sigurno čuvati.

U usporedbi s početkom godine, i ožujkom kada nas je zahvatila pandemija, vrijednost bitcoina strelovito je porasla.

Najniže cijene po kojima su sretnici ove godine mogli kupiti bitcoin vrtile su se 5-6 tisuća dolara sredinom ožujka, da bi sada bile četverostruko više.

Kopirati
Drag cursor here to close