Nastavlja se pad

Bitcoin na najnižoj razini u godinu i pol dana

Bitcoin je danas oslabio čak 7,8 posto, kliznuvši na 20,289 dolara, najnižu razinu od prosinca 2020. Od petka u minusu je 28 posto.
Gospodarstvo / Novac | 15. 06. 2022. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrijednost bitcoina pala je u srijedu na novu najnižu razinu u 18 mjeseci, a oslabile su i druge digitalne valute, signalizirajući produbljivanje krize koju je izazvao kripto zajmodavac Celsius, blokiravši klijentima podizanje kriptovaluta s računa.

Bitcoin je danas oslabio čak 7,8 posto, kliznuvši na 20,289 dolara, najnižu razinu od prosinca 2020. Od petka u minusu je 28 posto.

Njegova je vrijednost u ovoj godini više nego prepolovljena. U odnosu na rekordnu vrijednost u studenome prošle godine kada se njime trgovalo po 69 tisuća dolara, oslabio je oko 70 posto.

Pale su i manje kriptovalute, koje obično prate bitcoin. Eter je tako oslabio čak 12 posto, na 1.045 dolara, spustivši se na novu najnižu razinu u 15 mjeseci, javlja Hina.

Američki kripto zajmodavac Celsius uzdrmao je ovog tjedna sektor digitalnih valuta, blokiravši klijentima podizanje digitalnog novca i onemogućivši transfer među računima.

Nakon propasti digitalnih valuta terraUSD i luna u svibnju, nervozno tržište pobojalo se da bi i druge kompanije mogle slijediti njegov primjer.

Investitori su prošlog tjedna iz kripto fondova povukli 102 milijuna dolara, prema upravitelju digitalne imovine CoinSharesu, budući da očekuju strožu monetarnu politiku.

Vrijednost globalnog kripto tržišta pala je za 70 posto, spustivši se ispod 900 milijardi dolara, prema podacima CoinMarketCapa. U studenome iznosila je 2,97 bilijuna dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close