Suradnja

BiH bi mogla izvoziti meso u zemlje Bliskog Istoka

Gospodarstvo / Novac | 27. 09. 2017. u 13:21 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa primio je danas veleposlanika Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH sa sjedištem u Rimu Sagera Nassera Al Raisija, koji je ministru Šaroviću uručio poziv resornog ministra Ujedinjenih Arapskih Emirata za sastanak i razgovore o ekonomskoj i trgovinskoj suradnji i ugovornom reguliranju trgovinske razmjene, a posebno izvoza naših proizvoda u ovu zemlju.

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, na čelu s ministrom Šarovićem, posljednjih mjeseci je preduzelo niz koraka, kako bi se BiH mogla naći na listi zemalja koje meso i mesne prerađevine mogu da izvoze u zemlje Bliskog Istoka.

''Mi imamo kvalitetne i konkurente proizvode. Dvije trećine onoga što proizvedemo mi izvozimo, i to u najrazvijenije zemlje EU, što dovoljno govori o kvaliteti naših proizvoda i potrebi otvaranja novih tržišta'', istaknuo je ministar Šarović.

Na sastanku je također potvrđeno sudjelovanje Bosne i Hercegovine na prestižnom globalnom sajmu Expo 2020. u Dubaiju. Zaključeno je da će prisustvo na ovom značajnom događaju biti velika šansa za stvaranje novih poslovnih prilika i veza za bh. gospodarstvenike i da će se u tom smislu naša zemlja predstaviti na najbolji mogući način.

Očekuje se da će Expo 2020. posjetiti 25 milijuna ljudi a učešće je već prijavilo oko 120 zemalja svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close