Silenzio stampa

Radnici BHRT-a i dalje bez plaće

Državne institucije su u blokadi, a kako se čini radi se na tome da se blokira i postojanje RTV Bosne i Hercegovine.
Gospodarstvo / Novac | 16. 12. 2021. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnici BHRT-a ni u četvrtak, 16. prosinca nisu primili plaću niti topli obrok za prošli mjesec.

Posjetimo, samostalni sindikat radnika BHRT-a održao je u srijedu prosvjed upozorenja na prvom katu RTV doma u Sarajevu.

Povod za prosvjed je blokada računa BHRT-a čime je onemogućeno izmirivanje radničkih primanja, potpuno ugrožen ionako otežan rad i funkcioniranje BHRT-a, te u pitanje dovedena egzistencija stotina radnika i njihovih obitelji.

"Nije blokiran račun RTRS-a koji je BHRT-u dužan više od 54 milijuna KM po osnovu naplaćene RTV takse u Republici Srpskoj, za što postoje vjerodostojne isprave. Taj novac bi bio i više nego dovoljan da sanira sve dugove BHRT-a, a gledateljima omogući kvalitetniji program. Ovo nije prvi put, a bojimo se ni posljednji put da se na ovakav način onemogućava egzistencija radnika BHRT-a", priopćili su iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Državne institucije su u blokadi, a kako se čini radi se na tome da se blokira i postojanje RTV Bosne i Hercegovine. Dok jedan dio zastupnika u državnom parlamentu šalje Javni servis države Bosne i Hercegovine u stečaj, drugi dio poziva na neplaćanje RTV takse, ostatak članova parlamenta šuti i svojom šutnjom i nedjelovanjem amenuje gašenje državnog javnog servisa i njegove 76 godina duge tradicije, ističu iz Sindikata.

Kopirati
Drag cursor here to close