Gay friendly grad

Dubrovnik dobiva prvi gay bar, građani oduševljeni

Ugostitelji koji ga namjeravaju otvoriti nisu željeli ništa komentirati dok otvorenje ne bude sigurna stvar, no građani su rado podijelili svoje mišljenje s novinarima
Gospodarstvo / Novac | 08. 02. 2022. u 08:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dubrovnik bi trebao dobiti svoj prvi gay bar, i to već ove sezone, piše Dubrovački vjesnik. Iako zasad ne postoji službena potvrda, na taj se poslovni potez odlučio poznati dubrovački ugostiteljski dvojac, kojem u prilog ide to što Dubrovnik slovi za gay friendly grad.

Prvi dubrovački gay bar trebao bi se smjestiti u Ulici Marojice Kaboge, navodno u prostoru u kojem je prije bio jedan obrt. Ugostitelji koji ga namjeravaju otvoriti nisu željeli ništa komentirati dok otvorenje ne bude sigurna stvar, no građani su rado podijelili svoje mišljenje s novinarima.

"Toliko je bilo gayeva, muških i ženskih, ovoga ljeta da to nije normalno. Pošto sam magnet za sve spolove, tako su se oni jednostavno lijepili. Jedno 30 posto posla u restoranu sam ovo ljeto napravio s njima, a to nije mala stvar. Oni su najbolji gosti na svijetu, najbolji potrošači, izuzetno pametni, inteligentni, pristojni i kulturni ljudi", rekao je Nikola Nikić, koji je i sam ugostitelj.

"Ovo ljeto sam rekao, 'tko prvi otvori gay klub, uzet će debelu lovu'. A prvo i prvo, to je moja ideja, priča se očito proširila i eto, čuo sam i ja da se otvara", dodao je i naglasio da bi najavljena pozicija bila idealna jer nikom neće smetati buka. Osim toga, to je jedina slijepa ulica u gradu.

"Dubrovniku treba sve i svašta. Naravno, sve dok je ukusno i u nekim standardima, da nije razvrat, da nije Sodoma i Gomora", smatra Dubrovčanin Edi Jertec, koji dodaje:

"Dubrovnik je grad koji je otvoren za sve. Na kraju krajeva, Dubrovnik je među rijetkima ugostio kruzer pun homoseksualnih ljudi, muškaraca ili žena. Dubrovnik je čak imao i konferencije gay populacije. U Dubrovniku su uvijek svi bili dobrodošli. Smatram da su to kulturni ljudi, specifični kao i svi drugi. Ne vidim problem u tome."

"Odlično, ja sam za", slaže se njihova sugrađanka Katarina Dadić i dodaje:

"Trebao je biti odavno što se mene tiče, i ostale stvari, a ne samo gay bar, jer je u Dubrovniku sve više gostiju koji traže nešto drukčije. Po meni je to pun pogodak, tko god da ga otvori, profitirao je. Gay gostiju je u nas jako puno. Imam svoje mušterije, vjerujte, to su najbolji gosti. Kažu da su i najbolji prijatelji ženama, pa eto."

Kopirati
Drag cursor here to close