Značajan doprinos

3,2 milijuna eura za projekte socijalne i ekonomske inkluzije te turizma

Poziv je otvoren do 7. lipnja 2022. godine.
Gospodarstvo / Novac | 18. 03. 2022. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom otvaranja trećeg poziva za dostavljanje prijedloga projekata u okviru IPA II programa prekogranične suradnje Srbija – BiH 2014 -2020 u petak je u online formatu održana konferencija, čiji su organizatori bili Ministarstvo za europske integracije i Ministarstvo financija Srbije te Direkcija za europske integracije.

U okviru ovog poziva aplikantima je dostupno 3,2 milijuna eura i to za projekte u oblasti socijalne i ekonomske inkluzije te razvoja turizma u programskom području koje u BiH obuhvaća 67 općina i četiri okruga u Srbiji. Poziv je otvoren do 7. lipnja 2022. godine.

''Smatram da je ovaj program dao značajan doprinos jačanju i poboljšanju odnosa naročito između lokalnih zajednica u programskom području Bosne i Hercegovine i Srbije. Mislim da svi možemo biti ponosni na brojku od preko 60 zajedničkih projekata implementiranih u okviru programa. I što je veoma važno, nećemo se zaustaviti na tom broju'', kazao je Edin Dilberović direktor Direkcije za europske integracije.

Sudionicima konferencije uz Dilberovića obratila se i Jadranka Joksimović, ministrica za europske integracije Republike Srbije, a ovom prilikom predstavljeno je i 13 projekata ugovorenih tijekom prošle godine, u okviru drugog poziva, čija je vrijednost 4,1 milijun eura.

Kopirati
Drag cursor here to close