Hoće li Vlada pristati?

17,2 milijuna KM - Sindikati zdravstvenih radnika poslali Vladi povoljniju ponudu

Sindikat je sada pripremio novu i povoljniju ponudu od one koju je ponudila Vlada.
Gospodarstvo / Novac | 02. 04. 2021. u 12:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni sindikat zaposlenika SKB Mostar odlučio je dati priopćenje za javnost, a vezano uz takozvanu “ponudu” Vlade HNŽ-a u kojoj se po riječima ministra Opsenice, nudi 18 novih milijuna KM težak novi Kolektivni ugovor.

''Posljednjih dana javnost je izbombardirana Vladinom kampanjom u kojoj se trudi na sve moguće načine ispromovirati svoju novu, a zapravo jedinu ponudu Kolektivnog ugovora koju su ikad predložili NSZ SKB-a Mostar i za koju i sami kažu da je jedina moguća, te na takav način ne ostavljaju nikakav prostor za bilo kakve pregovore oko istog.'', poručio je za Bljesak.info Ivica Anić predsjednik nezavisnog sindikata zaposlenika SKB Mostar.

Sindikat je sada pripremio novu i povoljniju ponudu od one koju je ponudila Vlada.

''Sindikat je uz suglasnost Strukovnog sindikata povodom nove-stare ponude, a uzimajući u obzir prvenstveno pacijente kojima je ograničeno pružanje zdravstvenih usluga, iako ne isključivo zbog štrajka zdravstvenog, neliječničkog osoblja, nego i zbog epidemiološke situacije i također uzimajući u obzir epidemiološku situaciju koja nas je sve dovela u težak položaj, te zbog svojih članova, vrijednih i časnih zdravstvenih djelatnika i ostalog nemedicinskog osoblja, odlučio predstaviti svoj prijedlog Kolektivnog ugovora Vladi koji je korigiran i do najmanje stavke i što je najbitnije uklapa se u ponuđenih nam 18 milijuna KM, što je svakako na obostranu dobrobit'', kažu iz Sindikata dodajući da njihov izračun Kolektivnog ugovora iznosi 17,2 milijuna KM i uveliko je niži iznos od onog o kojemu govori Vlada.

''Na ovaj način smo pokazali koliko smo doista spremni na ustupke, ali je to ujedno i prijedlog ispod kojeg bi bilo doista neprihvatljivo ići niže. Mi smo uvijek bili za dijalog i dogovor, a tako je i ovaj put. Na Vladi je da odluči hoće li postati heroji ili grobari našeg zdravstvenog sustava'', poručili su sindikalisti.

Kopirati
Drag cursor here to close