300.000 KM

Mostar: Odabran asfalt za cestu do novog mosta

Asfaltiranjem novoizgrađene prometnice stavio bi se u funkciju novoizgrađeni most Sutina.
Gospodarstvo / Industrija | 26. 10. 2017. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar donio je odluku o odabiru dobavljača s najpovoljnijom ponudom u postupku javne nabavke radova za izgradnju prometnice  most Sutina-Ulica Maršala  Tita — I faza: asfaltiranje dijela kolničke konstrukcije.

Asfaltiranjem dijela kolničke konstrukcije na novoizgrađenoj prometnici kroz Sjeverni logor, od mosta Sutina do Ulice Maršala Tita stavio bi se u funkciju novoizgrađeni most Sutina.

Stavljanje mosta u funkciju

Izvođenje radova vrijednih  331.053, 11 KM s PDV-om je povjereno tvrtki HP Investing d.o.o. Mostar.

''Stavljanje u funkciju nove prometnice, te novoizgrađenog mosta, promet iz Ulice M. Tita bi se mogao preusmjeriti na ovu prometnicu u cilju omogućavanja rekonstrukcije vodovodnih instalacija na dijelu ul. M. Tita od naselja Zalik do Autobusne stanice,  a potom i rekonstrukcije samog kolnika na ovoj dionici'', navedeno je u obrazloženju Grada Mostara. 

Asfaltirane dvije prometne trake

Iz grada smatraju kako će se stavljanjem mosta  Sutina u funkciju smanjiti prometna gužva.

''Stavljanjem u funkciju mosta Sutina omogućuje se i bolja komunikacija gradskog središta prema sjeveru te doprinosi smanjenju prometnih gužvi uzrokovanih radovima na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora''. 

Grad Mostar je naveo da će se zbog ograničenih financijskih sredstava, asfaltirati samo dvije od ukupno četiri prometne trake.

Grad Mostar je na osnovu provedenog otvorenog postupaka javne nabavke, zaključio ugovor za izgradnju prometnice Avenija — most Sutina — ul. Maršala Tita Faza I, dionica od mosta Sutina do Ulice maršala Tita.

Ugovoreni radovi su obuhvaćali radove na prometnici bez radova asfaltiranja, te radove na izgradnji novog kružnog toka na mjestu ukrštanja novoizgrađene prometnice s  Ulicom maršala Tita.   Također, ugovorni organ je u tenderskoj dokumentaciji ponuđačima naznačio da namjerava zaključiti ugovor na vrijednost 3.500.000,00 KM (bez PDV-a) a zaključen je na 1.637.736,40 KM.

Vrijednost radova koji se ugovaraju putem pregovaračkog postupka iznosi 282.956,50 KM (bez PDV-a) što je postotno povećanje 17,27% od vrijednosti osnovnog ugovora i ne prelaze zakonsko ograničenje od 20, a od dana zaključenja osnovnog ugovora nije prošlo tri godine.

Svi radovi koji se ugovaraju u ovom postupku čine jedinstvenu tehnološku cjelinu s radovima iz osnovnog ugovora.  Za izvođenje viškova radova, odnosno povećanje obima radova prema jediničnim cijenama iz ugovora od 20.09.2016. godine iznosi sveukupno s PDV iznosi 331.053, 11 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close