Sarajevogas

Količine plina dovoljne za naredna 24 sata

KJKP Sarajevogas je obaviješten da "Gas Promet" u svojstvu operatora transportnog sustava prirodnog gasa u Republici Srpskoj prestaje 1. listopada 2019. godine sa obavljanjem usluge transporta za potrebe BH-Gas Sarajevo.
Gospodarstvo / Industrija | 02. 10. 2019. u 13:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Sarajevogas nije uvoznik prirodnog plin u Bosnu i Hercegovinu, te ovim putem informiramo javnost da je postojeći problem sa snabdjevanjem gasom uzrokovan nerješenim pitanjima između BH-Gas doo Sarajevo i transportera prirodnog plina u Republici Srpskoj'', navode iz Sarajevogasa.

Pročitajte još

U cilju zaštite potrošača u Kantonu Sarajevo, tvrde, apeliramo na nadležene kompanije, te resorna entitetska ministarstva, da nastale probleme hitno riješe, kako ne bi dovodili u pitanje redovno snabdjevanje prirodnim plinom građane Kantona Sarajevo, posebno pred početak sezone grijanja.

Procjenjuju da ukoliko potrošnja plina bude na jučerašnjem i današnjem nivou količine prirodnog gasa kojima Sarajevogas Sarajevo raspolaže biti dostatne i tijekom sutrašnjeg dana.

"Nadamo se da će uskoro biti uspostavljeno uredno snabdijevanje prirodnim plinom Kantona Sarajevo. O eventualnim promjenama i najnovijim informacijama uredno ćemo obavještavati javnost", navode.

Kopirati
Drag cursor here to close