Clean Up Hunt natjecanje

Mladi čistili kampus Univerziteta "Džemal Bijedić"

Natjecatelji su prikupljanjem otpada, te izvršavanjem specijanih zadataka sakupljali bodove koji su kasnije služili kako bi najbolji timovi odnijeli i odabrane nagrade.
Gospodarstvo / Ekologija | 27. 03. 2022. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sunčanu subotu iskoristili su mladi, pa je tako na kampusu Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru održano prvo Clean Up Hunt natjecanje u Bosni i Hercegovini, a organizacijski tim činili su : Edis Šuta, Haris Beglerović, Amar Obradović i Zaim Mehić.

Učešće je uzelo 11 timova, među kojima su neovisni timovi, timovi koji su predstavljali organizacije, ali i srednje škole. Tako su između ostalih, učešće uzeli i timovi Crvenog križa i Vijeća mladih Grada Mostara, kao i timovi Srednje ekonomske, Srednje građevinske i Srednje medicinske srednje škole, te Druge gimnazije Mostar.

Natjecatelji su prikupljanjem otpada, te izvršavanjem specijanih zadataka sakupljali bodove koji su kasnije služili kako bi najbolji timovi odnijeli i odabrane nagrade.

Treće mjesto osvojila je ekipa Crvenog križa, drugo je pripalo ekipi Druge gimnazije Mostar, a prvo mjesto osvojila je ekipa ''Coby''.

Foto: PR / Mladi čistili kampus Univerziteta "Džemal Bijedić"

Mladi su imali priliku slušati predavanje koje je držao Muhamed Garib iz tima ''EkoDizajn'', a za vrijeme akcije prikupili su 173 vreće otpada.

Mladi su se zahvalili Fondaciji budućnosti u BiH, Crvenom križu Grada Mostara, Vijeću mladih Grada Mostar, Fakultetu humanističkih nauka, Uniji studenata, Elvisu Šabiću i Gradu Mostar za pomoć pri realizaciji akcije.

Također, posebnu zahvalu istaknuli su školama, volonterima i natjecateljima, te svima koji su u subotu poručili: ''Budi promjena koju želiš vidjeti''. 

Kopirati
Drag cursor here to close