OSI MEN HERCEGOVINE

Mostar: Medeni sat u školi

Učiteljice su u suradnji sa članovima OSI MEN HERCEGOVINE organizirale poseban pčelarski ambijent u sklopu škole za prvačiće.
Lifestyle / Flash | 23. 03. 2023. u 10:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga OSI MEN Hercegovine je u okviru projekta "Medeni sat " posjetila 21.03.2023. godine Osnovnu školu Marina Držića na Buni.

''U našoj županiji HNŽ/K kroz projekt "Medeni sat " namjeravamo učiniti nešto više na promicanju pčelarstva i popularizaciji meda među mlađim naraštajima. Na taj način želimo razvijati kvalitetniju suradnju između pčelara i nastavničkog osoblja u školama na prepoznavanju pčelarstva kao ekološke djelatnosti koja značajno doprinosi očuvanju bioraznolikosti u prirodi, dok je svakodnevna konzumacija meda i pčelinjih proizvoda doprinos povećanju zdravlja naših najmlađih'', napisali su u priopćenju iz Udruge.

Foto: OSI MEN HERCEGOVINE / Opći cilj projekta je promocija meda i pčelinjih proizvoda 

Opći cilj projekta im je promocija meda i pčelinjih proizvoda i stvaranje zdravih navika u ishrani kod najmlađih, kao i skretanje pozornosti na važnost pčela u prirodi s ekološkog aspekta, očuvanju biodiverziteta.

Učiteljice su u suradnji sa članovima OSI MEN HERCEGOVINE organizirale poseban pčelarski ambijent u sklopu škole za prvačiće.

''Nakon uvodnih riječi smo pokazali zanimljivi edukativni video o životu i značaju pčele za čovjeka i prirodu, kao i opasnostima kojima su pčele izložene zbog sve veće zagađenosti okoliša. Uz navedeno OSI MEN pčelar je upoznao djecu s rekvizitima pčelarstva,kako funkcionira košnica, što pčele doprinose u prirodi'', napisali su u priopćenju, dodajući da su djeca u svojim klupama bojili prelijepe crteže sa motivima cvijeta, pčele ili ljubitelja meda-mede.

Foto: OSI MEN HERCEGOVINE / Djeca su u klupama bojali prelijepe crteže sa motivima cvijeta, pčele ili ljubitelja meda-mede

Za tri najbolje obojena crteža djeci su uručene edukativne bojanke sa zanimljivim sadržajima.

Na kraju sata djeci je na posebnoj tacni sa motivima pčele i medonosnih biljaka poslužen medni obrok sa čajem gdje su djeca na kifle sa maslacem sama namazala med i uživala u slatkom obroku.

Foto: OSI MEN HERCEGOVINE / Za tri najbolje obojena crteža djeci su uručene edukativne bojanke sa zanimljivim sadržajima.

Po završetku sata djeci i nastavnom osoblju gosti iz OSI MEN su uručili prigodne poklone kao podsjetnik na Medeni sat i to paketiće s medom hercegovačkih pčelinjaka s edukativnom sadržajima, sa prelijepim pričama o pčelama, medu i drugim darovima iz košnice, te pčelarenju kao jednoj od najplemenitijih vještina, koje pčelari žele i na ovaj način prenijeti na nove generacije.

Medeni sat je izazvao veliko zadovoljstvo svih koji su sudjelovali.

''Naša želja je približiti, ta savršena bića pčele, učenicima prvih razreda OŠ u našoj županiji, kroz projekt; Medeni sat u pet osnovnih škola; Osnovna škola Marina Držića Buna, Osnovna škola Ilići, Mostar, Osnovna škola Marka Marulića Prozor/Rama, Osnovna škola Ravno, Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama Mostar, Udruga "Vedri osmjeh" Mostar'', priopćili su članovi udruge OSI MEN su stradalnici od minsko eksplozivnih sredstava od kojih se većina bavi pčelarstvom, proizvodnjom meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Foto: OSI MEN HERCEGOVINE / Po završetku sata djeci i nastavnom osoblju gosti iz OSI MEN su uručili prigodne poklone kao podsjetnik na Medeni sat
Kopirati
Drag cursor here to close