Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića

Mostar domaćin natjecanja "Sigurno u prometu"

Na ovom natjecanju sudjeluje 15 školskih ekipa (po 4 učenika/učenice).
Lifestyle / Flash | 25. 04. 2024. u 13:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Mostarskog auto-moto kluba i Auto moto saveza u BiH, u subotu 27. travnja u dvorani Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom brijegu održava se 26. županijsko natjecanju učenika osnovnih škola, "Sigurno u prometu" za područje HNŽ-a.

Na ovom natjecanju sudjeluje 15 školskih ekipa (po 4 učenika/učenice).

Cilj natjecanja je da se učenici što više zainteresiraju za oblast cestovnog prometa, te da ih kroz nešto što je u ovom uzrastu njima blisko, znači kroz vještinu vožnje bicikla, pokušamo učiniti sigurnijim sudionicima u prometu. Cilj je da natjecatelji shvate značaj i ozbiljnost ove oblasti.

Natjecanje se sastoji iz teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu učenici se natječu u poznavanju prometni i sigurnosnih pravila, prema testovima za provjeru znanja učenika, njima prilagođenu. U praktičnom dijelu učenici se natječu u vještini vožnje biciklom, na prilagođenom poligonu.

Dvije najbolje školske ekipe, ekipe sa najmanje kaznenih bodova, sudjeluju na završnom međužupanijskom natjecanju koje će se održati 25. svibnja 2024.u Čapljini.

Kopirati
Drag cursor here to close