Eva Schafer

Balet Mostar Arabesque ide u Portugal na Finale DWC-a 2023

Eva Schafer, učenica škole Balet Mostar Arabesque (BMA), je ne samo osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji, već i dovoljan broj bodova za direktan prolaz na svjetsko finale.
Lifestyle / Flash | 23. 03. 2023. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 18.03. su u Hrvatskoj (Nova Gradiška) održane Kvalifikacije Dance World Cup 2023 za zemlje regije i odabir najuspješnije djece za Finale DWC 2023 koje će se ove godine održati u Bragi u Portugalu. Eva Schafer, učenica škole Balet Mostar Arabesque (BMA), je ne samo osvojila prvo mjesto u svojoj kategoriji, već i dovoljan broj bodova za direktan prolaz na svjetsko finale.

Foto: Balet Mostar Arabesque 

Tim povodom je umjetnička direktorica BMA, Arleta Ćehić, prof. baletske pedagogije, izjavila:

''Balet Mostar Arabesque je ove godine prijavio samo jednu koreografiju u etno karakternom plesu. Radi se o flamenku, koji zauzima posebno mjesto u mom profesionalnom radu, te o autorskoj koreografiji. Znači mi da je ne samo prepoznata od žirija ( Marko Ciboci, Rachel Jackson- Weingartner i Ana Vesel Križaj), već je zavrijedila i pojavljivanje na svjetskom finalu u Portugalu. Tek mi je sada žao što nismo prijavili više koreografija I djece, jer smo opet dobili onaj stari osjećaj kvaliteta, kada smo se godinama, sve do pandemije 2020., iz Zenice s kvalifikacija vraćali s prepunim koferom medalja, pehara I prolaza u svjetsko finale. Sljedeća godina će sigurno biti drugačija.

Drago mi je da se ovogodišnje Finale DWC-ja opet održava u Bragi (Portugal), gdje smo s našim baletom i koreografijom Na lijepom plavom Dunavu (odjeljenje Široki Brijeg) bili 2019. i osvojili najviše poena ikada na takvoj vrsti natjecanja. Naša Eva je prošle godine u svjetskom finalu (San Sebastian, Španjolska), koji je okupio oko 5.000 plesača iz 40 zemalja, osvojila izvanredno 10 mjesto. Željeli bismo taj uspjeh ponoviti ili ga možda nadmašiti.''

Foto: Balet Mostar Arabesque 

Inače, ostala djeca BMA su se u nedjelju 19.03. natjecala u Mostaru na Erigo Dance Star i pokupila sva prva mjesta u kategoriji baleta, te opet pokazala svoje zasluženo mjesto najprije u gradu, a potom u BiH i šire, priopćeno je iz BMA.

 

Kopirati
Drag cursor here to close