Mostar

Vrapčići: Novi grafiti mržnje upućeni Hrvatima

"Što očekivati sutra? Da će nam doći i na kuće pisati grafite ili slupati automobil ili nešto slično... Nitko se ne bavi time", kazali su za Bljesak.info zabrinuti čitatelji.
Vijesti / Crna Kronika | 20. 11. 2023. u 15:55 R. I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi grafiti mržnje osvanuli su u prigradskom naselju Vrapčići kod Mostara.

Ovaj put, huligani su otišli korak dalje te u nedjelju između 21:00 i 22:00 sati ostavili poruku malobrojnim Hrvatima na cesti u Mikulića ulici.

"Slučaj je prijavljen policiji koja je provela očevid", naveli su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

"Sve to traje godinama, a Mjesna zajednica ništa ne radi po pitanju uklanjanja tih uvredljivih grafita. Što očekivati sutra? Da će nam doći i na kuće pisati grafite ili slupati automobil ili nešto slično... Nitko se ne bavi time", kazali su za Bljesak.info zabrinuti čitatelji.

Foto: Čitatelj | Bljesak.info / Novi grafiti mržnje u Vrapčićima

Podsjetimo, Grad Mostar je u siječnju 2022. godine prefarbao uvredljive grafite. Godinu dana kasnije, na više mjesta napisan je isti tekst koji je Grad prefarbao.

''Često se pitamo zašto mržnja i kome to treba, pitamo se, zar još živimo u prošlosti, u vrijeme kada je bijesno rat koji nikome nije dobra donio. Danas kada živimo u miru, kada vjerujemo u napredak i budućnost ove zemlje, neke male stvari te zakoče i razočaraju'', kazao je ranije čitatelj portala Bljesak.info.

Foto: Čitatelj | Bljesak.info / Novi grafiti mržnje u Vrapčićima
Kopirati
Drag cursor here to close