Samo nek' se plaća

VIDEO | Samo kod nas: Turistička zajednica ne postoji, ali joj postoji račun!

Gospodarstvo / Flash | 06. 01. 2017. u 14:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegbosanska županija samo na papiru ima turističku zajednicu, navodi BHRT u prilogu o nepostojanju nikakve strategije za turizam u županiji koja obiluje turističkim odredištima.

Naime, još prije godinu dana županija je ostala bez Turističke zajednice onog trenutka kada je njezina direktorica otišla u mirovinu.

Aleksandar Štrbac, ministar gospodarstva Hercegbosanske županije rekao je kako je ta činjenica sramotna.

''Dio tog srama snosim i ja iako sam s najiskrenijim namjerama ušao u rješavanje tog problema a očigledno je da problematika rada turističke zajednice ima jednu osobnu i političku pozadinu'', rekao je ministar za BHRT.

Iako se kompletna djelatnost turističke zajednice ugasila, njezin račun je ostao i dalje aktivan pa tako turistički djelatnici i dalje plaćaju pristojbu.

Da stvar još bude čudnija, navodi BHT, ranija je direktorica turističke zajednice i dalje u posjedu pečata dokumentacije i svega drugog čime je raspolagala turistička zajednica. To se odnosi i na radne knjižice dvoje djelatnika koji su bili zaposleni u Turističkoj zajednici.

Ivan Vukadin, načelnik Općine Tomislavgrad, je za BHT rekao kako je rješenje u općinskim turističkim zajednicama.

''Budućnost, ako hoćemo iskoristiti turističke potencijale na pravi način je donijeti zakonski okvir da svaka općina može formirati svoju turističku zajednicu. To će biti nešto što će biti puno učinkovitije i bolje'', smatra Vukadin.

Ova županija, navodi BHT, nikada nije ni imala strategiju razvoja turizma iako političari godinama ponavljaju kako s eu ovoj oblasti mogu čuda napraviti.

Kopirati
Drag cursor here to close