Pred sajam

Zavirite u unutrašnjost novog Mercedesa E klase

AutoMoto / Testovi | 10. 12. 2015. u 11:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči svjetske premijere zakazane za siječanj 2016. i sajam automobila u Detroitu, Mercedes je otkrio kako izgleda enterijer nove generacije limuzine E klase. Proizvođač iz Stuttgarta opredijelio se da nam postupno predstavi novi model, pa je za početak krenuo od kabine vozila.

U osnovi, unutrašnjost E klase dosta podsjeća na enterijer Mercedesa S klase. Kao i u najluksuznijem modelu, na komandnoj ploči su dva velika 12,3 inčna ekrana. Prvi, koji je smješten ispred vozača, mijenja konvencionalnu analognu instrument ploču, dok drugi predstavlja displej multimedijalnog sustava i nalazi se na vrhu centralne konzole.

Raspored ventilacionih otvora isti je kao u najvećoj Mercedesovoj limuzini. Za razliku od S klase multifunkcionalni volan u novom Mercedesu E klase ima tri kraka.

Osim toga, po prvi put, na volanu se nalaze kontrolni tasteri osjetljivi na dodir. Dva displeja, sa dijagonalom ekrana od 31,2 cm (12,3 inča) i rezolucijom 1920 x 720 pixela, mogu se podesiti prema željama i potrebama vozača koji može birati između tri različita stila svoje instrument ploče: 'klasičan', 'sportski' i 'progresivan'.

Tako, na primjer, za ljubitelje klasičnog analognog stila, E klasa kombinira dva tipa kružnih brojčanika, a između njih nalazi se displej u boji sa najbitnijim podacima za vozača, prenosi B92.

S izuzetkom mape za navigaciju, grafički sadržaj centralnog displeja multimedijalnog COMAND online sustava podijeljen je na dvije glavne oblasti: jednu za informativnu grafiku i animacije (2/3 na desnoj strani ekrana) i drugu za dopunske oblasti (1/3 na lijevoj strani ekrana).

Nova E klasa je prvi automobil koji integrira dugmad osjetljivu na dodir i multifunkcionalni volan. Mercedes tvrdi da ovo omogućava vozaču da kontrolira sve funkcije multimedijalnog uređaja na jednostavan, logičan i intuitivan način kao kod smart telefona.

Unutrašnjost nove E klase kombinira eleganciju luksuzne klase sa završnom obradom sportskog izgleda Mercedesa C klase. Upotrijebljeni materijali visokog kvaliteta definiraju i sportski i elegantni stil enterijera.

Za unutarnje osvjetljenje upotrebljena je štedljiva LED tehnologija, a 64 dostupne boje nude mnoštvo mogućnosti za personalizaciju. Mercedes se potrudio da vlasnicima nove E klase omogući vrhunski audio ugođaj.

Tako, Frontbass sustav pruža poseban doživaljaj slušanja, a ako je vozilo dodatno opremljeno opcionim Burmester 3D zvučnim sustavom, putnici imaju iskustvo slušanja koje podsjeća na akustiku u koncertnoj dvorani. Ovaj doživljaj postiže se pomoću četiri krovna zvučnika – dva u prednjem i dva u zadnjem dijelu krova, piše B92.

Kopirati
Drag cursor here to close