Škoda

Yeti odlazi u povijest, dolazi Karoq

AutoMoto / Testovi | 30. 04. 2017. u 08:55 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudeći na osnovu videa na kome je prikazan test prototip, novi Yeti bit će dizajnerski veoma sličan većem Škodinom SUV modelu Kodiaq. Djelimično maskirano test vozilo snimljeno je na jednoj autocesti u Češkoj na prvi pogled podsjeća na Škodu Kodiaq, ali u stvari riječ je o manjem SUV modelu koji će naslijediti aktualnu Škodu Yeti.

Yeti je imao premijeru davne 2009. godine na sajmu automobila u Ženevi, što znači da je to trenutno najstariji model u aktualnoj gami češkog proizvođača. Druga generacija trebala bi se pojaviti tijekom 2017., a Škoda za sada nije potvrdila da će automobil zadržati postojeći naziv.

U međuvremenu, na nekim stranim automobilskim siteovima pojavila se informacija da će novi Yeti dobiti oznaku Karoq, piše B92.

Ljubitelji dizajna prve generacije modela Yeti, koji se ipak izdvajao izgledom od drugih Škodinih modela, vjerojatno će biti razočarani što će se njegov nasljednik stilski 'utopiti' u novi dizajnerski jezik sa oštrim linijima i pravokutnim formama. Po svemu sudeći, i Škoda prati vladajući trend u auto-industriji prema kome se modeli jednog proizvođača sve manje međusobno razlikuju.

Poslije samo jedne generacije ovog SUV vozila, Škoda šalje u mirovinu ime Yeti. Nasljednik će biti promoviran 18. svibnja i definitivno će se zvati - Karoq. Svjetska sajamska premijera zakazana je za rujan i auto-salon u Frankfurtu.

Glasine koje su ovih dana stizale sa nekih stranih automobilskih siteova pokazale su se točnim. Škoda je novi SUV model nazvala Karoq, a porijeklo imena, kao i u slučaju modela Kodiaq, geografski je povezano sa Aljaskom.

I dok je Kodiaq nazvan po vrsti medveda koji živi na istoimenom otoku, Karoq je nastao kao kombinacija dvije riječi iz jezika domorodaca Aljaske - "KAA'RAQ" (automobil) i "RUQ" (strijela).

Kupcima će biti na raspolaganju verzije sa prednjim i pogonom na sva četiri točka, dok će se snaga prenositi putem manualnog ili automatiziranog DSG mjenjača sa duplim kvačilom.

Kopirati
Drag cursor here to close