Promet

U Srbiji strože kontrole brzine nakon rekordnog broja prometnih nesreća

AutoMoto / Testovi | 13. 05. 2016. u 16:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpska policija najavila je da će od petka uvesti strože kontrole brzine, poglavito tijekom vikenda, nakon što je u četvrtak zabilježeno najviše prometnih nesreća u jednom danu u kojima su poginule tri osobe a 61 je ozlijeđena.

Najveći broj prometnih nesreća od početka godine u Srbiji u četvrtak je pratio i još jedan upozoravajući rekord - ozlijeđeno je najviše sudionika u prometu - 61, dok su tri osobe poginule, pa je Uprava prometne policije MUP-a Srbije upozorila vozače da smanje brzinu i zaprijetila strogim kontrolama.

"Koristit ćemo sve raspoložive radarske uređaje i vozila bez (policijskih) obilježja opremljena radarima", rekao je za Radio-televiziju Srbije Boban Milinković iz MUP-a Srbije.

Istodobno, vozači i građani žale se na kvalitetu cesta, ali i zamjeraju policiji da ne radi dobro svoj posao, te da je - unatoč kontrolama - na cestama sve više pijanih i bahatih za volanom kojima policija "gleda kroz prste".

Ograničenje brzine na autocestama u Srbiji je 120 kilometara na sat, na lokalnim i magistralnim cestama od 60 do 80 kilometara, a u naseljenim mjestima 40 do 50 kilometara, ovisno u uvjetima prometne infrastrukture.

Kazna za prekoračenje brzine do 10 kilometara na sat od dozvoljene u naseljenim mjestima je 3.000 dinara (oko 25 eura), koliko iznosi i najmanja kazna izvan naselja za prekoračenje do 20 kilometara iznad propisane brzine.

(FENA) R.G.

Kopirati
Drag cursor here to close