Ofenziva

Sedam novih modela stiže iz Opela u 2017.

AutoMoto / Testovi | 10. 11. 2016. u 07:43 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Opel najavljuje 'ofenzivu' novih modela tijekom 2017. godine. Nikada u svojoj dugoj povijesti proizvodnje automobila, koja traje od 1889., Opel nije imao toliko novih modela u jednoj kalendarskoj godini.

Akcija '7 u 17', koja podrazumijeva sedam novih modela samo u 2017. godini, dio je sveobuhvatnog plana koji predviđa lansiranje 29 novih modela između 2016. i 2020., a do kraja ove dekade, pozicioniranje i proizvodni program kompanije bit će u potpunosti revidirani, prenosi B92.

"Sa ovih sedam novih modela za 2017., Opel će postati potpuno drugačija marka tijekom narednih 12 mjeseci", kaže prvi čovjek kompanije, Karl-Thomas Neumann.

"Unapređujemo električnu mobilnost sa novom Amperom-e, druga generacija Insignije demonstrirat će novi vid elegancije i manju masu, a sa potpuno novim crossover modelima iz B i C segmenta, proširujemo naš portfolio", objašnjava Neumann.

1. Predstavljena na Salonu automobila u Parizu, Ampera-e će od proljeća 2017. revolucionalizovati elektro-mobilnost sa autonomijom od 500 kilometara. Pored toga, sa 150 kW/204 ks, ovaj električni model pruža performanse sportskog automobila, uz prostranost jednog vozila iz C segmenta.

2. Potpuno nova Opel Insignia Grand Sport, sedan sa pet vrata kojeg krasi silueta kupea, sportska upravljivost i opcioni pogon na sva četiri točka, također stiže 2017. Kao i aktualni model, koji je prodat u više od 900.000 primjeraka, i nova Insignia će se proizvoditi u Russelsheimu.

3. Baš kao i Insignia Grand Sport, nova Opel Insignia Sports Tourer karavan dijeli svoju filozofiju dizajna sa futurističkom Monza Concept studijom iz 2013. U poređenju sa prethodnikom, unutrašnji prostor je znatno povećan, posebno kada je riječ o zadnjoj klupi i prtljažniku.

4. Sa novom generacijom 'cross' modela Opel Insignia Country Tourer, Sports Tourer karavan ponovno je transformiran u avanturistu sa pogonom na sve točkove i 'off-road' atributima.

5. Tijekom 2017. godine, na ceste stiže i posebna verzija lakog komercijalno-putničkog modela Vivaro, sa novim nivoom komfora i fleksibilnosti za putnike, tvrde u kompaniji Opel.

6. Na početku 2017., modelu Opel Mokka X, pridružit će se novi crossover – Opel Crossland X. Ovaj model zamenit će u gami njemačkog proizvođača odlazeću Merivu.

7. Opel u sljedećoj godini proširuje svoju ponudu i u nižoj srednjoj klasi, i to sa posebno sportski orijentiranim modelom crossovera, koji će se u tom segmentu pridružiti Astri i Zafiri.

Kopirati
Drag cursor here to close