Pripreme za sajam

Seat Leon Cupra - predstavljanje u ožujku

AutoMoto / Testovi | 08. 01. 2015. u 12:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski proizvođač koji je dio Volkswagen grupe, objavio je fotografije i tehničke detalje sportskih modela Leon ST Cupra i Leon ST Cupra 280 koji će imati premijeru u ožujku, na auto-salonu u Ženevi. Poslije Golfa R Variant sa 300 ks, grupacija Volkswagen ponudit će kupcima još jedan sportski karavan iz srednje klase.

Seat Leon ST Cupra pridružit će se hatchback verzijama sa 3 i 5 vrata koje također nose oznaku "Cupra" na vratima prtljažnika. Ponuda će obuhvatiti dva modela, oba pogonjena četvorocilindričnim 2.0 litarskim turbo-benzincima. Slabiji motor proizvodi 265 ks (195 kW), dok jača varijanta ima 280 ks (206 kW).

Obje pogonske jedinice u stanju su razviti maksimalni obrtni moment od 350 Nm. Snažniji model, Leon ST Cupra "280", dostupan je i sa opcionim DSG mjenjačem sa duplim kvačilom, koji mu omogućava da iz mjesta do stotke stigne za 6 sekundi, što je 0,1 s brže u poređenju sa standardnom verzijom opremljenom šestostupanjskim manualnim mjenjačem, prenio je B92.

Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h kod svih verzija. Oprema modela Leon ST Cupra uključuje i DCC (Dynamic Chassis Control) sistem koji omogućava podešavanje oslanjanja kako bi vozilo bolje prijanjalo na putu pri zahtjevnoj sportskoj vožnji.

Osim toga, automobil ima i diferencijal sa mehaničkim zaključavanjem i sistem elektronske kontrole stabilnosti koji se po potrebi može deaktivirati. Leon ST Cupra vizualno se razlikuje od standardne karavan verzije po prednjim bočnim otvorima za zrak, aerodinamičkim dodacima na pragovima, zadnjem krovnom spojleru i braniku koji sadrži difuzor i dvije masivne kromirane ispušne cijevi.

Sportski naglašen vanjski izgled upotpunjen je 18 inčnim alu felgama, koje su standardni dio opreme automobila, dok verzija sa motorom od 280 konja ima 19 inčne točkove od lake legure. Farovi i stop svjetla u potpunosti su opremljeni LED tehnologijom, sportska sjedišta su presvučena Alcantara vještačkom kožom, a vlasnici će moći uživati u sadržajima Media System Plus multimedijalnog uređaja koji dolazi u paketu sa 6.5 inčnim ekranom osjetljivim na dodir.

Seat Leon ST Cupra bit će izložen na štandu španjolskog proizvođača na ženevskom sajmu automobila koji otvara svoje kapije za posjetitelje početkom ožujka 2015.

Kopirati
Drag cursor here to close