Brend

SAAB odlazi u povijest

AutoMoto / Testovi | 23. 06. 2016. u 06:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako ste se nadali da će Saab nekim čudom ustati iz pepela, prevarili ste se. National Electric Vehicle Sweden (NEVS) nedavno je najavio da ovaj brend i službeno odlazi u povijest.

NEVS – švedsko kineski konzorcij – preuzeo je većinu sredstava i podružnica Saab-a, nakon što je ta kompanija bankrotirala. Međutim, vlasnici prava na Saab brend i njegov logo nikad ih se nisu odrekli, pa NEVS nije imao druge, nego da stvori nešto sasvim novo.

Tako je priopćila da će 'NEVS' ubuduće biti brend njihovih proizvoda, uključujući i prvi električni automobil zasnovan na 9-3 platformi, koji bi se trebao naći na tržištu već slijedeće godine, navodi B92.

Drugim riječima, Saab ime i logo više neće biti u upotrebi. NEVS je u početku imao dozvolu da koristi Saab ime, ali je to pravo izgubio nakon što je kompanija proglasila bankrot i otkazala početak proizvodnje Saab 9-3 2014. godine.

Sa novim ciljem koji je orijentiran na električna vozila, NEVS namjerava graditi snažno tržište u Kini i odatle se širi u svijetu. Iz kompanije kažu da su strateški ugovori već potpisani, uključujući i sa Panda New Energi, o isporuci 150.000 električnih automobila i još 100.000 električnih komercijalnih vozila.

Kopirati
Drag cursor here to close