Spreman za sajam

Renault priprema novi Scenic

AutoMoto / Testovi | 15. 02. 2016. u 17:38 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U godini u kojoj proslavlja dvadeseti rođendan modela Scenic, Renault će predstaviti četvrtu generaciju ovog kompaktnog MPV vozila.

Nakon prošlogodišnje premijere Renaulta Megane, očekivalo se da francuski proizvođač ubrzo lansira i njegov srodni model, koji ga je pratio kroz sve prethodne generacije - Scenic.

Nagovještaje dizajna nove verzije treba potražiti u modelima Megane i Talisman, dok će novi Scenic, kao i do sada imati povišenu, prostranu kabinu, sa zasječenim zadnjim dijelom. U unutrašnjosti će biti primjenjena suvremena stilska rješenja, koja smo videli na najnovijoj generaciji Renault modela, uključujući veliki, vertikalno orijentirani ekran multimedijalnog sustava i svedeni, minimalistički kokpit.

Prethodne informacije govore da je novi Scenic konstruiran na prilagodljivoj CMF mehaničkoj platformi, koju dijeli sa modelima kao što su Megane i SUV Kadjar, ali i Nissan Qashqai. Spremna je i paleta motora, a kandidate za pogonske jedinice treba potražiti ispod haube novog Renaulta Megane.

Više detalja i prve fotografije očekuju se uoči početka auto-salona u Ženevi, čija se vrata za predstavnike medija otvaraju 1. ožujka, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close