Auto kao hotspot

Predstavljanje novog modela SUV Škode 1. rujna

AutoMoto / Testovi | 15. 08. 2016. u 14:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako će službenu svjetsku premijeru imati početkom listopada na auto-salonu u Parizu, Škodin SUV sa 7 sjedišta bit će predstavljen javnosti mjesec dana ranije u glavnom gradu Njemačke.

Škoda Kodiaq, nazvana po Kodiak medvjedu sa Aljaske, dugačka je oko 4,7 m. U vozilu će biti mjesta za 7 putnika, zahvaljujući opcionom trećem redu sjedišta, a u češkom proizvođaču tvrde da će novi SUV "imati najveći prtljažnik u svojoj klasi".

Kodiaq će u ponudi imati tri benzinska TSI agregata i dvije TDI dizel jedinice. Najsnažniji benzinac je 2.0 litarski TSI sa 180 ks. Snaga će se standardno prenositi pomoću šestobrzinskog manualnog mjenjača, dok će se kao opcija moći naručiti i automatik sa duplim kvačilom. Automobil će biti dostupan u verziji sa prednjim pogonom, kao i u varijanti 4x4, prenosi B92.

Na listi opreme naći će se i Volkswagenov Dynamic Chassis Control (DCC) sustav koji omogućava podešavanje oslanjanja kako bi vozilo bolje prijanjalo na cesti pri zahtjevnoj vožnji, kao i Driving Mode Select tehnologija, za biranje predefiniranih modova u vožnji.

Što se tiče suvremenih tehnologija, vozaču i putnicima na raspolaganju će biti najnoviji multimedijalni sustav VW grupe, koji omogućava integraciju smartphone uređaja zahvaljujući Android Auto i Apple CarPlay platformama. Kabina automobila predstavljat će i svojevrsni WiFi hotspot na koji će se moći priključiti više korisnika mobilnih elektronskih uređaja.

Kodiaq će biti opremljen i čitavom paletom sigurnosnih sustava asistencije, poput adaptivnog tempomata i upozorenja na opasnost od mogućeg frontalnog sudara.

Kopirati
Drag cursor here to close