Nastavlja se rad

Potpuno drugačija Lada Niva stiže 2018.

AutoMoto / Testovi | 18. 01. 2016. u 20:18 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čuveni ruski terenac, koji opstaje na tržištu gotovo četiri desetljeća, dobit će novi verziju 2018. godine, piše site Izvestia.ru.

AvtoVAZ nastavlja rad na novoj Nivi, koja se uz manje promene dizajna izrađuje još od 1977. Ovaj Ladin model u Rusiji se prodaje samo pod oznakom 4x4, dok je na izvoznim tržištima zadržao oznaku Niva.

I dok tvornica namjerava da u 2016. predstavi unapređenja aktualne verzije, potpuno nova generacija Nive trebalo bi se pojaviti u jesen 2018. godine.

Radni naziv ovog vozila je "Niva 3", a kako saznaje ruski site bit će dostupan u dvije karoserijske verzije - sa 3 i 5 vrata, obje sa velikim prtljažnim prostorom.

Nova generacija Nive bit će radikalno drugačija u poređenju sa sadašnjim "četvrtastim" terencem istog imena, o čemu svjedoči dizajn novih ladinih modela - Vesta i X Ray. Spekulira se da će terenac dobiti moćniji motor od aktualnog 1.7 litarskog benzinca, a snaga će se na sva 4 točka prenositi pomoću manualnog mjenjača, prenio je B92.

Kako piše Izvestia.ru, lansiranje nove Nive ne znači nužno da će se stari model ugasiti, s obzirom da kompanija AvtoVAZ planira da pored nove paralalno prodaje i staru verziju.

Kopirati
Drag cursor here to close